Haberler

Hdp Grup Toplantısı Yapıldı

HDP Grup Toplantısı yapıldı HDP Siirt milletvekili Besime Konca: "Bizi üç kere tutuklayıp bırakan, tutukla bırak siyaseti hukuk değildir"ANKARA - Halkların Demokratik Partisi Siirt milletvekili Besime Konca, "Bizi tutukladıklarında şunu dediler: Mahkemelere gitmedikleri için yargı gerekeni...

HDP Grup Toplantısı yapıldı

HDP Siirt milletvekili Besime Konca: "Bizi üç kere tutuklayıp bırakan, tutukla bırak siyaseti hukuk değildir"

ANKARA - Halkların Demokratik Partisi Siirt milletvekili Besime Konca, "Bizi tutukladıklarında şunu dediler: Mahkemelere gitmedikleri için yargı gerekeni yaptı, tutukladı. Ama bizi üç kere tutuklayıp bırakan, tutukla bırak siyaseti hukuk değildir" dedi.

HDP Grup Toplantısı'nda konuşan Besime Konca, bütün hukuksuzluklara rağmen mahkemelere çıktıklarında hakim ve savcılara hukuku hatırlattıkları vurgulayarak, "Hakimler, savcılar karşısında karşısında Türkiye'nin hukukunu, Anayasasını bu mahkemelere, yargıçlara anlatmak zorunda kaldık. Kendimizi savunmadık, savunamadık. Çünkü biz Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından yıllardır mücadele ediyoruz, yıllardır bedel ödeyen, Kürt halkı, Türkiye halkı ve kadınlar özgürlük, demokrasi, insan hakları, iş için bedel ödediler. Biz bu halkın bir parçasıyız. Halkımızın yanında bulunalım diye seçildik. Onun için bizi Meclis'ten çıkarken tutukladılar, serbest bıraktılar, tekrar tutukladılar, bugün aranızdayım. Fakat bunun kararını yine değiştirdiler. İdris Baluken, Ferhat Encü, Nursel Aydoğan için aynı şeyi yaptılar. Bizi tutukladıklarında şunu dediler: Mahkemelere gitmedikleri için yargı gerekeni yaptı, tutukladı. Ama üç kere bizi tutuklayıp bırakan, tutukla bırak siyaseti hukuk değildir" dedi.

Konca, bir devletin ana ilkesinin Anayasa olduğunu savunarak, Anayasanın tanınmadığı siyaset ile karşı karşıya bulunduklarını ifade etti. Konca, her türlü kötü muamelenin cezaevlerinde yaşandığına dikkat çekerek, "Türkiye'nin cezaevi koşullarında olduğunu söylüyoruz. Dışarıda da hiçbirimizin ne kadar yaşayacağı, her an gözaltına alınabileceği, her an ablukaya alınabileceği, herhangi bir durumda bir kadının arabada, otobüste tacize uğrayabileceğini biliyoruz. Ama cezaevleri devletin uluslararası hukuk ölçülerinde güvencesinde olan mekanlardır. Biz kendimiz aylarca tecrit koşullarında kaldık. Hukuksuzluklar her seferinde biçim değiştirerek uygulanan koşullardır" şeklinde konuştu.

Taşdemir, hukuksuzlukla karşı karşıya olduklarını iddia ederek, "Kadınlar olarak bu hukuksuzluğun neden kaynaklandığını, neye karşı hukuksuzluk geliştirilmeye çalışıldığını çok iyi biliyoruz. 7 Haziran'dan sonra bu ülkede bir değişim yaşamdı. Yüz yıllık inkarcı, asimilasyoncu, yok sayıcı bir maske yerle bir edildi. Bu maskeyi bir kez daha yüzüne geçirmek isteyenler partimize, partimizin kadın çizgisine karşı yok etme, tasfiye operasyonu geliştirdi" ifadelerini kullandı.

Konca hakkında Batman 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen yakalama kararı bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title