Haberler

Hdp Grup Başkanvekili Kerestecioğlu Açıklaması

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, tutuklu bulunan HDP milletvekillerine ilişkin, "Hakimleri ve savcıları cesaretle davranmaya, öncelikle vekillerimizi derhal serbest bırakmaya çağırıyoruz.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, tutuklu bulunan HDP milletvekillerine ilişkin, "Hakimleri ve savcıları cesaretle davranmaya, öncelikle vekillerimizi derhal serbest bırakmaya çağırıyoruz." dedi.

Kerestecioğlu, Anayasa Mahkemesi önünde, tutuklu HDP milletvekilleri için Yüksek Mahkemeye yapılan başvurulara ilişkin basın açıklaması yaptı.

HDP milletvekillerinin 217 gündür tutuklu bulunduğunu belirten Kerestecioğlu, Anayasa Mahkemesine yaptıkları başvurunun üzerinden de 203 gün geçtiğini söyledi.

Bu ülkede hala hukukun kaldığına olan inançla adalet aradıklarını ve Anayasa Mahkemesinin kendi içtihadını uygulamasını beklediklerini ifade eden Kerestecioğlu, "Hakimleri ve savcıları da cesaretle davranmaya öncelikle vekillerimizi derhal serbest bırakmaya çağırıyoruz." diye konuştu.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar da yüksek mahkemeye görevini hatırlatmak amacıyla bu açıklamayı yaptıklarını kaydederek, şunları söyledi:

"AYM üyelerine tekrar sesleniyoruz, vicdanlarına değil akıllarına sesleniyoruz. Kendi akıllarına, hukuka biat etsinler, iktidara değil. İçtihadınız bellidir. Milletvekillerimiz ve eş başkanlarımızla ilgili davanın ne olduğu da bellidir. Yapılacak şey açıktır. Bu kadar gecikmenin hiçbir makul ve meşru sebebi yoktur. İçtihatlarınıza ve evrensel hukuka uygun kararınızı bir an önce verin."

"Bunları 12 Eylül'de de yaşamıştık"

Filiz Kerestecioğlu, bir gazetecinin, haklarında yakalama kararı bulunan HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Fatma Hezer Öztürk'ün vatandaşlıktan çıkarılmasına ilişkin Resmi Gazete'deki ilanı hatırlatması üzerine, "Bugün darbeyi kınayanların, 12 Eylül'de yapılan uygulamalara benzer uygulamaları dikkat çekici. Bu da darbenin bir başka türlü uygulanmasıdır. Çünkü biz bunları 12 Eylül'de de yaşamıştık." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Filiz Kerestecioğlu Anayasa Mahkemesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title