Haberler

Figen Yüksekdağ: 2 Yıldan Bu Yana Barış Umudu Büyüdü ve Büyütüldü

Güncelleme:

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "2 yıldan bu yana barış umudu büyüdü ve büyütüldü." dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "İki yıldan bu yana barış umudu büyüdü ve büyütüldü. Ama iki yıl boyunca bu siyasi iktidar kurulan bu çözüm iklimini ve zeminini berhava etmekten başka hiçbir şey yapmadı" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır'da iş dünyası, sivil toplum kurum temsilcileriyle dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Bir düğün salonunda düzenlenen dayanışma yemeğine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, HDP Diyarbakır Milletvekilleri Nimetullah Erdoğmuş, İdris Baluken, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır Eşbaşkanları Ali Şimşek, Hafize İpek, barış anneleri ve çok sayıda yönetici ile vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, artık kazanma dönemine başladıklarını söyleyerek, " Kobani'de elde ettiğimiz büyük başarı artık Mezopotamya'da yeni bir günün ve güneşin doğduğunu gösteriyor. Kobani'de ve Rojava'da doğan halkların güneşi sadece oraları aydınlatmıyor. Rojava'da doğan Kobani de parlayan zafer güneşi HDP ile bütün Türkiye'nin sabahı ve şafağı oluyor. AK Parti'nin yarattığı karanlık odunu patlamış soluk ampulü ile yaratmaya çalıştığı yalancı aydınlık, artık sona erdi. Gerçek aydınlığa ve sabaha uzanan yolu çoktan bulduk. Onurlu mücadele boyunca yitirdiğimiz canlara ve şehitlerimize karşı sözümüzü ve görevimizi de 7 Haziran günü büyük bir zafer kazanarak yerine getireceğiz" dedi.

Hükümetin 13 yıl boyunca siyaseti savaş gerilim ve çatıştırma yöntemleri ile yaptırdığını iddia eden Yüksekdağ, kendilerine şiddetten beslenmekle itham edenlerin önce 13 yıl boyunca ortaya koydukları icraata bakması gerektiğini söyledi. Yüksekdağ, "Bunlara baktığımızda ölümden ve gözyaşından başka bir şey görmüyoruz. Bütün bölge halklarını 13 yıl boyunca geleceksizliğe ve inkarcı siyasete mahkum etmeye çalıştılar. İki yıldan bu yana barış umudu büyüdü ve büyütüldü. Ama iki yıl boyunca bu siyasi iktidar kurulan bu çözüm iklimini ve zeminini berhava etmekten başka hiçbir şey yapmadı" dedi.

Program, yapılan konuşmanın ve verilen yemeğin ardından sona erdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Nimetullah Erdoğmuş Kobani Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
title