Haberler

Cizre'de Demirtaş'a TOMA ile Tazyikli Su Sıktılar

Güncelleme:

İnceleme için Cizre'ye ziyarette bulunan Demirtaş ve beraberindeki heyete tazyikli suyla müdahale edildi. Korumaların üstüne kapaklandığı Demirtaş, polise tepki gösterdi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, milletvekilleriyle birlikte Cizre'de incelemelerde bulundu. Demirtaş ve beraberindeki heyete polis tazyikli suyla müdahale etti.

CUMA'YI CİZRE'DE KILDI

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere beraberinde HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Nimetullah Erdoğmuş, Çağlar Demirel, Ali Atalan, Mehmet Ali Aslan ile Cizre ilçesine gelen Demirtaş, belediyeyi ziyaret etti. Daha sonra esnafla görüşen Demirtaş, cuma namazını Ulu Cami'de kıldı. Cudi Mahallesi'ndeki incelemeleri sonrası burada kısa bir konuşma yaptı.

"CİZRE'Yİ YILDIRMAK İSTİYORLAR"

Demirtaş, "Birkaç mahalle ve sivil yerleşim yeri tank ve top atışları ile tümden yok edilmiş durumda. Tabii denilebilir ki; 'Hükümet terörle mücadele yapıyor. Bu hükümetin hakkıdır' ama hayır. Burada bir savaş suçu işlenmiştir. Yapılmaya çalışılan şey Cizre'yi korkutmak, yıldırmaktır. Aylardır burada bunlar yaşanılıyor, gerçekleştiriliyor. Silopi'de, Sur'da, Yüksekova'da İdil'de, Şırnak'ta, Nusaybin'de bunlar gerçekleştiriliyor. Halihazırda Cizre'nin bütün mahalle ve sokaklarında büyük bir baskı ve yasaklama var" diye konuştu.

TOMALI MÜDAHALE

Mahalle çıkışında, polis kalabalık grubun dağılması için anons yaptı. Güvenlik güçleri, aralarında Demirtaş'ın da bulunduğu kalabalığa TOMA ile tazyikli su kullanarak müdahalede bulundu.

KORUMALAR ÜSTÜNE KAPAKLANDI

Müdahale sırasında Demirtaş'ın korumaları tazyikli sudan korumak için üstüne kapaklandı ancak HDP lideri ıslanmaktan kurtulamadı.

POLİSLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Demirtaş ve Baydemir müdahaleye tepki gösterdi. Demirtaş polislere "Ne yapıyorsun, çocuklar var" diye bağırdı. Demirtaş ve beraberindeki grup, daha sonra araçlarına binerek bölgeden uzaklaştı.

Kaynak: AA / Güncel

Selahattin Demirtaş Yüksekova Silopi Cizre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title