Haberler

HDP Eş Genel Başkanı Buldan'ın yargılanmasına devam edildi

Güncelleme:

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın yargılanmasına devam edildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın yargılanmasına devam edildi.

Ankara 18. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Pervin Buldan ve avukatları salonda hazır bulundu.

Buldan, 2008 ve 2015 yılları arasında katıldığı etkinliklerde yaptığı konuşmalardan dolayı 'örgüt propagandası yapmak' ve 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçlarının da aralarında bulunduğu davalardan yargılanmasına devam ediliyor.

Iğdır'da 20 Mart 2012 tarihindeki nevruz kutlamaları sırasında yaptığı konuşmaların hatırlatılması üzerine Buldan, "Nevruz kutlamaları için her hangi bir talimat almadım, Kürtler ve onların dostları bu bayramı her sene kutlar" dedi.

Buldan'ın avukatlarından Kenan Maçoğlu, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na Anayasa Mahkemesi tarafından verilen kararı hatırlatarak davanın durdurulmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkemeye heyeti ise Buldan'ın dokunulmazlığının daha önce kaldırılmış olması nedeniyle talebi reddetti.

Mahkeme Başkanı'nın Iğdır'daki nevruz kutlaması sırasında yaşanan gerginliği ve Buldan ile güvenlik güçleri arasındaki diyaloğu sorması üzerine Buldan, "Tam olarak neyle suçlandığımı bilmiyorum. Iğdır'daki 20 Mart 2012 tarihindeki nevruz kutlamaları için her hangi bir talimat almadım. Her yıl o tarihte Kürtler ve onların dostları bu bayramı kutlar, bu sene de kutlandı. 2012 yılında Iğdır milletvekiliyken nevruz kutlamaları için izin istedik fakat valilik izin vermedi. Kutlama alanına gittiğimizde güvenlik güçleri kapatmıştı, diyalog kurduk ama ikna edemedik. Nevruz alanında değil partimizin il binasının önünde de izin verilmedi. Sonra polis müdahale etti. Bu suçlamaları kabul etmiyorum. Biz sadece halk ve partimiz olarak nevruz kutlamak için ordaydık" ifadelerini kullandı.

Buldan'ın beyanına ek olarak söylemek istedikleri bir şey olmadığını bildiren sanık avukatları, kapsamlı bir savunma yapmak için süre istedi ve bunu üzerine mahkeme heyeti duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

(Engin Yağcı/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Halkların Demokratik Partisi Pervin Buldan Ankara Iğdır 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title