Haberler

Hdp Diyarbakır Milletvekili Tan Açıklaması

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "İslam medeniyetinin en önemli merkezleri zalim bir el tarafından yerle bir ediliyor." dedi.

Tan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Halep'in bombalar altında yok olduğunu söyledi. Akrabalarının bir kısmının Halep'te yaşadığını ve kendisinin de sık sık Halep'e gittiğini dile getiren Tan, "Yüreğimiz yanıyor ama bir şey yapamıyoruz, sadece feryat ediyoruz." ifadesini kullandı.

Kavgaların, kaosların İslam Medeniyetini barındıran kentlerde yaşandığına dikkati çeken Tan, şunları söyledi:

"İslam Medeniyetinin en önemli merkezleri olan Bağdat, Musul, Kerkük, Silvan, Halep, Diyarbakır, Sur, Nusaybin, Cizre yerle bir edildi. Ama Dubai, Katar, Kuveyt, Singapur, Hong Kong gibi yerlere hiçbir şey olmuyor. Bunlar bir el tarafından korunuyor, kollanıyor. Bunlar da yıkılsın demiyoruz, yanlış anlaşılmasın. Ama İslam medeniyetinin en önemli merkezleri zalim bir el tarafından yerle bir ediliyor. Hendek savaşları bile başka yerde olmuyor, Sur'da, Cizre'de, Nusaybin'de oluyor. Bölgenin en tarihi merkezlerinde oluyor. Bütün insanlığın, medeniyet severlerin bu konuda mutlaka devreye girmeleri lazım, en azından kalanları kurtarabilmemiz için."

Kaynak: AA / Politika

Diyarbakır Altan Tan Nusaybin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title