Haberler

HDP'den Bir İlk! Ayhan Bilgen Parti Sözcüsü Oldu

Güncelleme:

HDP, Kars milletvekili Ayhan Bilgen'i parti sözcüsü olarak görevlendirdi. Bilgen, yarın parti genel merkezinde ilk kez bu sıfatla medyanın karşısına çıkacak.

HDP ilk kez 'parti sözcülüğü' mekanizmasını oluşturarak Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'i görevlendirdi. Yarın parti genel merkezinde ilk kez bu sıfatla medyanın karşısına çıkacak olan Bilgen'in geçen hafta içi bu görevi üstlendiği öğrenildi.

"PARTİ SÖZCÜLÜĞÜ"NE NEDEN İHTİYAÇ DUYULDU?

'Sözcülük' makamı oluşturulması ihtiyacını açıklarken 7 Haziran seçimleri sonrası yaşanan gelişmelere dikkat çeken Bilgen, "Seçim sonrasında partimize yönelik tehdit ve hakaret içeren açıklamalar arka arkaya geldi. Ortada bir tahammülsüzlük var. Hem bunları daha hızlı ve etkin cevaplamak ama asıl olarak da ülkeyi mevcut çatışma konseptinden çözüm konseptine tekrar taşıyabilme adına atılan bir adım" dedi.

"AÇIKLAMALARIN KURUMSAL OLARAK YAPILMASI İÇİN GEREKLİ"

Partinin eşbaşkanlarının daimi sözcüleri olduğunu ayrıca milletvekillerinin de açıklamalar yapabileceklerini belirten Bilgen, "Sözcülük asıl olarak kurumsal bir yaklaşımı ifade ederken boşluklar oluşmaması ve yapılması gereken açıklamalar varsa kurumsal olarak yapılması için gerekli" şeklinde konuştu.

"SİYASETTEN ÇÖZÜM BEKLEMEK VATANDAŞIN HAKKIDIR"

HDP Sözcüsü Bilgen, ülkedeki mevcut 'savaş' durumundan nasıl uzaklaşılabileceğine ilişkin soruyu ise şöyle yanıtladı, "Öncelikle siyaset kurumunun gücünün sınırlarını bilmemiz gerekiyor. Ama vatandaş bunu gözetmez elbette. O, çözümü siyasetten bekler ve bu da hakkıdır. Sorunları çözmek için siyasi mekanizmaların harekete geçmesi, siyaset kurumunun daha etkin rol oynaması gerekli. Bunun için de elbette siyasetçilerin de savaşıyormuş gibi konuşmamaları gerekli. Dolayısıyla siyaset her halükarda sözün gücünü göstermek için üzerine düşeni yapmalıdır."

AYHAN BİLGEN KİMDİR?

Bilgen'in kendi adına hazırlanan sitede özgeçmişi şu şekilde anlatılıyor: Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi Mezunu. Sosyoloji alanında yüksek lisans yaptı. Sivil toplum ve medya çalışmaları üzerine yoğunlaşmış, insan hakları alanında çalışmalarda bulunmuştur. Gazetelerde köşe yazarlıkları yapmıştır ve devam etmektedir. Yerel radyo ve televizyonlarda yayın yönetmenliği ve programcılık yapmıştır. Mazlumder Genel Başkanlığı'na kadar insan haklarını savunan derneklerde yönetici ve üye konumunda bulunmuştur. Temmuz 2007 seçimlerinde Bin Umut Adayları kapsamında Konya'dan bağımsız milletvekili adayı olmuştur. Şu an HDP MYK üyesidir. Aynı zamanda parti içi eş başkanlık sistemi getirilen Halkların Demokratik Partisi'nden Meliha Varışlı ile birlikte 2014 Türkiye Yerel Seçimlerinde HDP'den Adana Seyhan İlçe Belediye Başkan Adayı olmuştur. Haziran 2014'te HDP ikinci olağan kongresiyle eş genel başkan yardımcılığına getirilmiştir. Haziran 2015, 25. Dönem Genel Seçimleri'nde Kars'tan aday olmuş, HDP bu ilde yüzde 43.4 ile birinci parti olarak sandıktan çıkmıştır.

Kaynak: Radikal

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Halkların Demokratik Partisi İbrahim Ayhan Ayhan Bilgen Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
500

Yorumlar (172)

ŞİRKET:

Kars tan hdp ye oy çıktı milletvekili çıktı alın size teşekkür olarak eylemler yol kesmeler lan oy verenler eliniz ayağınız kırılsın.

52
77
yanıtYanıtla
konuyu bilmeden konuşma mal.:

La oğlum bu türk mileti hoşuna gitmeyen herşeyi ermeni olarak görüyor. Hastalık olmuş sanki. Bir müslüman olarak ayıp diyorum yahu nadıl bir zihniyet ki kendisinden başka kimeyi beğenmiyor. Hayret ya.

55
11
yanıtYanıtla
mhpli:

biz bu pkkyi bitircez onlarda biliyolar mhp

28
33
yanıtYanıtla
Erkan:

Durmak yok yola devam tabiki hdp ile....:)

31
27
yanıtYanıtla
allah türkü korusun:

KOBANİNİZ BATSIN.

32
26
yanıtYanıtla
hdpmize:

Hayırlı olsun ser xerê bê

36
16
yanıtYanıtla
Eylül:

Hdp turkiyenin yuz karasi

13
33
yanıtYanıtla
Gerçek:

Başarılar hdp .. Sultanlığı engelleyecek yegane güç.....

27
19
yanıtYanıtla
Zonguldak kk:

Hdp candir

29
16
yanıtYanıtla
saral:

İNSANLIK İÇİN İNSANİ DEĞERLER İÇİN HDP

32
12
yanıtYanıtla
Tüm 172 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title