Haberler

Hdp'den Anadilde Eğitim Hakkı İçin Eylem

Galatasaray meydanı'nda toplanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul İl Örgütü üyesi bir grup, anadilde eğitim hakkı için protesto eylemi yaptı.

Galatasaray meydanı'nda toplanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İstanbul İl Örgütü üyesi bir grup, anadilde eğitim hakkı için protesto eylemi yaptı.

HDP, HDK, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul İl Örgütü ve İstanbul Kürt Enstitüsü üyesi yaklaşık 50 kişi, saat 19.00 sıralarında meydanda toplandı. Grup, "Anadilde eğitim haktır, engellenemez" yazılı bir pankart açarak, ellerindeki HDP bayraklarıyla slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Kürt halkı 30 yıldan beri bu ülkede anadilde eğitim hakkı nedeniyle büyük bir mücadele sürdürüyor. Kürt halkı anadilde eğitim hakkını almadan, bu insanlık hakkının kendisine devri sağlanmadan, asla ve asla yürüttüğü mücadeleyi ve direnişi bırakmaz, bırakamaz. Ayrıca bu hak sağlanmadan, bu ülkede asla Kürt sorunu çözülemez. Kürt halkı sonuna kadar bu hakkının peşinde olacak" diye konuştu.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Galatasaray İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title