Haberler

Hdp Adayları Halkla Buluştu

HAKKARİ (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan kente gelerek halkla buluştu.

HAKKARİ (İHA) – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari milletvekili adayları Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan kente gelerek halkla buluştu. Sabah saatlerinde Van'dan gelen milletvekili adayları, Özgürlük meydanında yüzlerce araçlık konvoyla karşılanarak kent merkezine geldi. HDP'nin 3 milletvekilli adayı, aday adaylığı başvurusu yapıp listeye giremeyen isimlerle birlikte Hakkari Devlet Hastanesi önünde halkla buluşarak mitingin yapıldığı Hakkari Belediyesi'ne kadar yürüdü. Mitingde konuşan HDP Hakkari İl Eş Başkanı Zeynep Besi Dara, Hakkari halkına adaylarını coşkulu bir şekilde karşıladığı için teşekkür etti. Adaylar Selma Irmak, Nihat Akdoğan ve Abdullah Zeydan'a da 'Hakkari'ye hoşgeldiniz' diyen Dara, HDP'nin baskı altındaki halklar için yeni yaşamı vaat ettiğini kaydetti.

Dara'nın konuşmasının ardından adaylar tek tek platforma çıkarak halkı selamladı. Selamlamanın ardından halka hitap eden milletvekili adayı Abdullah Zeydan, karşılamaya gelen herkese teşekkür ederek, "Şehitlerimizin hayallerini gerçekleştirene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Onların yolunda yürüyeceğiz" şeklinde konuştu. Hakkari'deki karşılama ve coşkunun adayların şahsında mücadeleye ve şehitlere sahip çıkmak olduğunu ifade eden Zeydan, "Çocuklarımızın geleceği için hep beraber mücadele edeceğiz" dedi.

Milletvekili adayı Nihat Akdoğan da, mitinge katılanlara teşekkür ederek, Kürt halkının tarihi bir süreçten geçtiğini belirterek, görüldüğü gibi bir devrim yaşandığını dile getirdi. Kobani'nin Kürtler için çok önemli olduğunu anlatan Akdoğan, "Kobani bizim için Çanakkale gibiydi. Çanakkale bazıları için ne ise Kobani'de bizim için odur" ifadelerini kullandı.

Milletvekili adayı Selma Irmak da, Hakkari'ye halklarının selamını getirdiğini söyledi. Bugün yeni bir tarih yazmak için bir araya geldiklerini belirten Irmak, sıcaklığı ve coşkusu nedeniyle bütün Hakkari halkını kutladığını anlatarak, 2015 seçimlerinde sadece 3 milletvekili değil, Hakkari'nin birlik ve beraberliğini sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Seçimlerin hükümet ile müzakere masasında oturacak olan Abdullah Öcalan'ın elini güçlendirmek için çok önemli olduğunu ifade eden Irmak, oluşabilecek provokasyonlar konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından HDP'nin Hakkari seçim bürosunun açılışı yapıldı. Açılışa Hakkari Belediyesi eş başkanları, HDP ve DBP eş başkanları da katıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Nihat Akdoğan Selma Irmak Hakkari Politika Güncel Haberler

title