Haberler

Hdk Lgbti Meclisinin Paneline Tepki

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İslami STK temsilcilerinin LGBTİ Meclisi panelinin iptali için açıklama yapması HDK LGBTİ Meclisinin paneline tepki Diyarbakır'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları, HDK LGBTİ Meclisi'nin yarın yapmayı planladığı panele tepki gösterdi İslami Sivil Toplum Kuruluşları Üyesi Solmuş: "Organizasyonun iptal edilmemesi halinde biz de yarın Sümer Camisi'nde öğle namazını müteakip kitlesel bir basın açıklamasıyla bu rezil organizasyonu protesto edeceğiz" Diyarbakır'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) LGBTİ Meclisi'nin yarın yapmayı planladığı panelin iptal edilmesini talep etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İslami STK temsilcilerinin LGBTİ Meclisi panelinin iptali için açıklama yapması

HDK LGBTİ Meclisinin paneline tepki

Diyarbakır'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları, HDK LGBTİ Meclisi'nin yarın yapmayı planladığı panele tepki gösterdi

İslami Sivil Toplum Kuruluşları Üyesi Solmuş:

"Organizasyonun iptal edilmemesi halinde biz de yarın Sümer Camisi'nde öğle namazını müteakip kitlesel bir basın açıklamasıyla bu rezil organizasyonu protesto edeceğiz"

Diyarbakır'da İslami Sivil Toplum Kuruluşları, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) LGBTİ Meclisi'nin yarın yapmayı planladığı panelin iptal edilmesini talep etti.

Memur-Sen İl Temsilciliğinde İslami Sivil Toplum Kuruluşlarınca düzenlenen basın toplantısında konuşan Hüseyin Solmuş, Kürt halkının mayasının İslam ile yoğrulduğunu ve hayat bulduğunu anlatarak, Kürtlerin en erken dönemlerde Müslümanlığı seçen halklardan olduğunu, İslam uğruna fedakarlık ve kahramanlıklar yaptığını söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Kürtlerin var olan insani ve kültürel sorunlarından, mazlumiyet ve mağduriyetlerinden nemalanan HDK ve türevleri eliyle Kürtler İslam'dan uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. Bunu yaparlarken de en iğrenç şekilde faaliyet yürüten gayri insani vasıf ve ahlaklarıyla yaşayan grup ve kişilerle işbirliği yapmaktan da çekinmemektedirler. Mazlum Kürt halkı bunlara destek verirken özgürlük, adalet ve barış istiyordu. Bunlar ise bu desteği rezillik, ahlaksızlık, aile değerlerini yok etme, Allah'ın haram kıldığı fiil ve eylemlerin yayılması için kullanmak istemekteler."

Terör saldırılarının şehirlere yayılması nedeniyle on binlerce insanın yaşadıkları yerlerden çıkmak zorunda kaldığını vurgulayan Solmuş, bu organizasyonu Diyarbakır'da yapmakla nasıl bir çıkar elde etmeyi amaçladıklarını merak ettiklerini belirtti. Solmuş, "HDK bünyesinde yapılmak istenen bu iğrenç toplantıyla kim ne elde etmek istemektedir? Mardin'den konuşmacı olarak katılan ve halkın oyuyla seçilen Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Februniye Akyol Akay'ın bu organizasyonla Nusaybin halkının hangi acısına derman olacağını açıklaması gerekiyor." dedi.

Solmuş, bu organizasyonunun provokasyon alarak nitelendirdiklerini dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Yaşanan çatışmalı durumdan çıkış olması için HDP Eş Genel Başkanı sosyal medya hesabından üç ayların hürmetine binaen silahlardan ellerin çekilmesini istemişken, aynı hassasiyetin, ahlaksız bir organizasyonun mübarek üç ayların içinde sergilenmemesi için de gösterilmemiş olması samimiyetsizlik değil midir? Şehirler ve ilçeler tahrip oldu. Kürtlerin ahlaki yönden de harap olması HDK'ye nasıl bir kazanım sağlayacaktır?"

Türkiye'de ve bölgede ahlaki yozlaşmaya ve gayri İslami, insani bozgunculara karşı taviz vermeyeceklerini aktaran Solmuş, HDK'dan organizasyonun iptal edilmesini talep ettiklerini bildirdi.

HDK ve bileşenlerini, Kürtlerin dini ve ahlaki yapılarına ters bu tür gruplarla işbirliğine son vermeye, bu tür organizasyonlara destek vermemeye çağırdıklarını anlatan Solmuş, "Söz konusu organizasyonun iptal edilmemesi halinde biz de yarın Sümer Camisi'nde öğle namazını müteakip kitlesel bir basın açıklamasıyla bu rezil organizasyonu protesto edeceğiz." dedi.

HDK bünyesinde oluşturulan LGBTİ Meclisince yarın Diyarbakır Sümerpark Cep Sinema Salonu'nda "Devlet şiddetine karşı özerk mücadele alanları ve LGBTİ hareketi" konulu panel düzenlenecek. Panele, Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Februniye Akyol Akay, DBP Parti Meclisi Üyesi Demir Çelik, LGBTİ adına Dilan Çiçek ve Atalay Göçer konuşması olarak katılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Memur Sen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title