Haberler

Hazreti Mevlana 746. vuslat yıl dönümünde Galata Mevlevihanesi'nde anıldı

Güncelleme:

Öğretileri ile tüm dünyada ilgi uyandıran düşünce adamı ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi, vefatının 746'ncı yılında Galata Mevlevihanesi'nde düzenlenen özel programla anıldı.

Beyoğlu Belediyesi tarafından düzenlenen Şeb-i Arus programı, tekke pilavı ikramıyla başladı.

Programa, farklı dinlere mensup cemaat liderleri ve İstanbul'da görev yapan konsolosların yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Programın ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 746. vuslat yıl dönümü münasebetiyle bir araya geldiklerini söyledi.

İçinde bulunulan günlerin Hazreti Mevlana'yı anma ve anlama günleri olduğunu belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Mevlana bulunduğu topraklara sevgiyi, barışı, muhabbeti ve kardeşliği aşılamıştır. Sevginin her zorluğu aşabileceği bu topraklarda, birliğin her türlü güçlüğün üstesinden gelebileceğini bugün dahi öğretilerinde görebiliyoruz. Hazreti Mevlana ölüm döşeğinde sevenlerinin üzüldüğünü görünce bunun aslında bir yok oluş değil, Yaradan'a ulaşmak için bir başlangıç olduğunu söyleyerek sevincini dile getirmiştir. Hazreti Mevlana bir gerçeği ifade etmiştir, ölüm bir yok oluş değildir, başlangıçtır."

Sema törenini yöneten postnişin Hüseyin Erek de Mevlana'nın öğretilerinden bahsederek, "Bugün burada anam, babam, dinim, mezhebim aşk, 'Ben aşkın çocuğuyum' diyen birisini anıyoruz. Hazreti Mevlana, 'Ben Kuran'ın beldesi, Hazreti Muhammed'in yolunun tozuyum, bunun dışında benim için kim bir şey söylerse o sözden de o sözü söyleyenden de şikayetçiyim' der. Bu sema meydanı bir arınma meydanıdır. Semazenler her dönüşünde Allah zikrini söyler. En büyük arınma da zikirdir." diye konuştu.

Selamlama konuşmalarının ardından başlayan sema ayin-i şerifi katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Mevlana Celaleddin Rumi Beyoğlu Belediyesi Beyoğlu Galata Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title