Haberler

Haziran'da 21 İşletme Yeniden Yapılandırma Kapsamına Alındı

Türkiye Bankalar Birliği, Haziran Ayında 21 İşletmenin Toplam 1 Milyon 865 Bin YTL Tutarındaki Borcunun Yeniden Yapılandırma Kapsamına Alındığını Açıkladı.

Türkiye Bankalar Birliği, haziran ayında 21 işletmenin toplam 1 milyon 865 bin YTL tutarındaki borcunun yeniden yapılandırma kapsamına alındığını açıkladı.

Türkiye Bankalar Birliği, KOBİ Finansal Yeniden Yapılandırma Programı'na ilişkin haziran ayı gelişmelerini açıkladı. Anlaşma'yı imzalayan 17 banka, 4 katılım bankası, 9 banka dışı mali kurum ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu ve Tasfiye Halinde Emlak Bankası A.Ş.'den derlenen verilere göre, haziran ayında 21 işletme program kapsamına alındı.

Firmalardan 11 tanesi gıda ve hayvansal ürünler, 1 tanesi diğer imalat ve yöneticilik faaliyetleri, 1 tanesi inşaat, 2 tanesi metal, 1 tanesi motorlu araçlar parça ve aksam, 2 tanesi perakende, 1 tanesi turizm ve eğlence sektörlerinde, 2 tanesi ise diğer sektörlerde faaliyet gösteriyor. Kapsama alınan firmalardaki istihdam sayısının da 207 kişi olduğu bildirildi.

FİRMALARIN ÇOĞU AKDENİZ'DE

Kapsama alınan firmaların 9'unun Akdeniz, 2'sinin Doğu Anadolu, 2'sinin Ege, 3'ünün Güneydoğu Anadolu, 1'inin İç Anadolu, 3'ünün Karadeniz ve 1'inin de Marmara Bölgesi'nde olduğu bildirildi.

Kapsama alınan firmalardan 15'i ile Finansal Yeniden Yapılandırma Sözleşmesi (FYYS) bağıtlandığı, yeniden yapılandırılan borç tutarının da 1 milyon 865 bin YTL olduğu kaydedildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title