Haberler

Hazine Ocakta 18 Milyar YTL Borç Ödeyecek

Hazine, Ocak Ayında 16.3 Milyar YTL'si İç, 1.8 Milyar YTL'si de Dış Olmak Üzere Toplam 18 Milyar YTL'lik Borç Ödemesi Yapacak.

Hazine 2007 yılının ilk ayında 16.3 milyar YTL'si iç, 1.8 milyar YTL'si de dış olmak üzere toplam 18 milyar YTL'lik borç ödemesinde bulunacak. 1 milyar YTL'lik faiz dışı faiz dışı fazla verilmesi öngörülen ocak ayında Hazine piyasadan 10.3 milyar YTL borçlanmayı planladı.

Hazine Müsteşarlığı'nın ocak ayına ilişkin borçlanma

stratejisi ve finansman programına göre, hazine ocak ayında 13 milyar 562 milyon YTL'si piyasaya, 2 milyar 691 milyon YTL'si kamu kurumlarına yapılan satışların geri ödemeleri olmak üzere toplam 16 milyar 253 milyon YTL'lik iç borç ödemesinde bulunacak. İç borç ödemelerinin 16 milyar 183 milyon YTL'si YTL cinsinden, 64 milyon YTL'si döviz ve 6 milyon YTL'si ise dövize endeksli olarak belirlendi. İç borç ödemelerinin 10.5 milyar YTL'sini anapara ve 5.8 milyar YTL'sini de faiz ödemeleri oluşturuyor.

Ocak ayında 0.9 milyar YTL'si anapara ve 0.8 milyar YTL'si de faiz olmak üzere toplam 1.8 milyar YTL'lik de dış borç ödemesi gerçekleştirilecek. Böylelikle Hazine ocak ayında iç ve dış olmak üzere toplam 18 milyar YTL'lik borç ödeyecek. Hazine, ocakta 1 milyar YTL'lik faiz dışı fazla vermeyi öngörüyor. Ocak ayında özelleştirme ya da dış borçlanma yapılmasını öngörmeyen Hazine, 4 milyar YTL'yi de nakitinden ödeyecek.

Öte yandan Hazine ödemelerin finansmanı amacıyla toplam dört ihale yapacak. Hazine, 16 Ocakta 6 ay vadeli YTL cinsinden ıskontolu referans bono ve 4 yıl vadeli YTL cinsinden sabit kuponlu tahvil ihalesi, 23 Ocakta ise 22 ay vadeli YTL cinsi ıskontolu tahvil ve 3 yıl vadeli döviz cinsi tahvil ihalesiyle borçlanacak.

ARALIK AYI ÖDEMELERİ

Aralık ayında ihale yöntemiyle yapılan YTL cinsi nakit borçlanmaların toplamı nominal olarak 7.5 milyar YTL karşılığı 5.9 milyar YTL oldu. 28 Aralık tarihinde gerçekleştirilen referans bono ihalesinin valör tarihinin 4 Ocak olması sebebiyle 2006 yılı Aralık ayında iç borçlanma yoluyla sağlanan finansman 4.3 milyar YTL oldu. aralık ayında toplam 5.6 milyar YTL'lik iç borç ödemesi de gerçekleştirildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title