Haberler

Hazine Mart Ayının En Sıcak Haftasına Giriyor

Hazine Müsteşarlığı, Mart Ayının En Sıcak Günlerini Bu Hafta Yaşayacak. Mart Ayında Toplam 13.6 Milyar Tl'lik İç Borç Servisine Karşılık Toplam 11.4 Milyar Tl İç Borçlanma Gerçekleştirecek Olan Hazine Müsteşarlığı, Salı Günü Yapacağı İki Devlet Tahvili İhalesiyle İç Piyasadan Borçlanacak. Çarşamba Günü İse 10 Milyar 649 Milyon Tl ile Mart Ayının En Büyük İç Borç Ödemesini Yapacak.

İç Borçlanma Strateji çerçevesinde Mart ayında toplam 13.6 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık toplam 11.4 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek olan Hazine Müsteşarlığı, ayın en sıcak günlerini bu hafta yaşayacak. 2 Mart Salı günü iki tahvilin yeniden ihracını gerçekleştirecek olan Hazine Müsteşarlığı, 3 Mart Çarşamba günü 10 milyar 649 milyon TL'lik Mart ayının en büyük iç borç itfasını yapacak.

Hazine Müsteşarlığı Mart-Mayıs Dönemi İç Borçlanma Strateji'sine göre Mart'ın ilk haftasında 10 milyar 649 milyon TL iç borç ödeyecek. Bunun 9 milyar 908 milyon TL'sini piyasaya yapılacak ödemeler, 741 milyon TL'sini ise kamu kurumlarına yapılan ihraçların geri ödemeleri oluşturacak. Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan borç ödemesinin sadece 7 milyon TL'lik kısmı döviz cinsinden olacak. Hazine Müsteşarlığı Salı günü 3 Mart 2010 valör ve 16 Kasım 2011 itfa tarihli olmak üzere 623 gün vadeli Türk Lirası cinsinden iskontolu Devlet Tahvili ihalesi yapacak. Söz konusu tahvil TRT161111T14 tanımlı senedin yeniden ihracı olacak. Hazine 2 Mart'ta ayrıca 3 Mart valör ve 11 Şubat 2015 itfa tarihli olmak üzere, 5 yıl vadeli Türk Lirası cinsinden TÜFE'ye Endeksli Devlet Tahvili'nin ihalesini gerçekleştirecek. Söz konusu tahvil TRT110215T16 tanımlı senedin yeniden ihracı şeklinde olacak.

-MART'TA İKİ İHALE DAHA YAPACAK-

Hazine Müsteşarlığı Mart ayında iki ihalede daha gerçekleştirecek. 8 Mart'ta 8 Eylül 2010 itfa tarihli TL cinsi İskontolu Referans Hazine Bonosu ihalesi yapacak olan Hazine Müsteşarlığı, 9 Mart'ta ise 6 ayda bir kupon ödemeli TL cinsi sabit kuponlu Devlet Tahvili'ni yeniden ihraç ederek iç piyasaya borçlanacak.

-17 MART'TAKİ İÇ BORÇ ÖDEMESİ DÖVİZ CİNSİ OLACAK-

Mart ayında toplam 13.6 milyar TL iç borç ödemesi yapacak olan Hazine, 10 Mart'ta 2 milyar 30 milyon TL, 17 Mart'ta 54 milyon TL, 31 Mart'ta 823 milyon TL'lik iç borç ödemesi gerçekleştirecek. 17 Mart'ta yapılacak 54 milyon TL'lik iç borç ödemesinin tamamı döviz cinsinden yapılacak. (ANKA)

(HGS/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title