Haberler

Hazine Eylül'de Piyasadan 7.8 Milyar YTL Borçlanacak

Eylül Ayında 12.7 Milyar YTL'si Piyasaya Olmak Üzere Toplam 15.5 Milyar YTL İç Borç Geri Ödemesi Bulunan Hazine, Yapacağı Dört İç Borçlanma İhalesinde Piyasadan Yapacağı Borçlanmayı 7.8 Milyar YTL'de Tutacak. Kamuya Satışlarla Birlikte Toplam İç Borçlanma 10.3 Milyar YTL Olacak.

Hazine, iç piyasaya 12.7 milyar YTL'lik geri ödeme yapacağı eylül ayında düzenleyeceği dört iç borçlanma ihalesinde piyasadan 7.8 milyar YTL'lik bir iç borçlanmaya gidecek.

Hazine'nin Eylül 2007 İç Borçlanma Stratejisi açıklandı. Buna göre Hazine, eylül ayında 5.2 milyarı da faiz olmak üzere toplam 15 milyar 520 milyon YTL'lik iç borç geri ödemesi gerçekleştirecek. En yüklü geri ödemeyi 10 milyar 852 milyonla 5 Eylül'de yapacak olan Hazine, 10 Eylül'deki 383 milyon YTL'lik itfanın ardından, 12 Eylül'de 4 milyar 156 milyon, 19 Eylül'de de 129 milyon YTL'lik bir itfada bulunacak.

Hazine'nin eylül ayındaki geri ödemelerinin 15 milyar 375 milyon YTL ile büyük bölümü YTL cinsi, 136 milyonluk bir bölümü ise döviz cinsi senetler için yapılacak.

Eylül ayı iç borç geri ödemelerinin 12 milyar 660 milyon YTL'si piyasaya, 2 milyar 476 milyon YTL'si rekabetçi olmayan teklif ve doğrudan satışlar kapsamındaki ihraçlar dolayısıyla, 383 milyonluk bir bölümü ise Merkez Bankası'na yapılacak.

-DÖRT İHALE YAPACAK

Hazine, eylül ayı iç borç geri ödemelerinin finansmanı kapsamında değişik vadelerde dört iç borçlanma ihalesi gerçekleştirecek. 3 Eylül'de yapılacak ihalede 399 gün vadeli YTL cinsi iskontolu tahviller, yüklü itfanın tarihi olan 5 Eylül'ün valörüyle ihraç edilecek.

Bu kağıtların geri ödemesi 8 Ekim 2008'de yapılacak. 4 Eylül'de yapılacak iki ihalede de yine 5 Eylül valörlü olarak 609 gün vadeli tahvil ve 7 yıl vadeli YTL cinsi kuponlu tahvil ihraç edilecek. 11 Eylül'de ise 182 gün vadeli referans bono ihalesi gerçekleştirilecek.

Bu ihalede 12 Eylül valörüyle ihraç edilecek kağıtların geri ödemesi 12 Mart 2008'da yapılacak. Söz konusu ihalede 2.3 milyar YTL'lik borçlanma öngörülüyor. Önceki üç ihalede öngörülen toplam borçlanma ise 5.5 milyar YTL düzeyinde.

-TOPLAM İTFA 17.5 MİLYAR YTL

Hazine, eylül ayında 1.3 milyarı anapara olmak üzere toplam 1.9 milyar YTL tutarında da dış borç geri ödemesi yapacak. Buna göre Hazine'nin eylül ayında yapacağı toplam iç-dış borç geri ödemesi 17.5 milyar YTL'ye ulaşacak.

Eylül ayında piyasadan yapacağı iç borçlanmayı 7.8 milyar YTL'de tutmayı planlayan Hazine, kamuya satışlar yoluyla da 2.5 milyar YTL sağlayacak. Böylece Hazine'nin toplam iç borçlanması 10.3 milyar YTL olacak. Hazine, 1.7 milyar YTL tutarında da faiz dışı fazla kullanımına gidecek. Eylül ayında özelleştirme geliri, dış borçlanma öngörmeyen Hazine, geri ödemelerin 5.5 milyar YTL'lik bölümünü ise kasa kullanımı yoluyla karşılayacak. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title