Haberler

Hazar Gölü'ndeki "Batık Şehir" Suyun Çekilmesiyle Gün Yüzüne Çıktı

Güncelleme:

Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki Hazar Gölü'nde bulunan ve "Batık Şehir" olarak bilinen tarihi yerleşim alanında, suyun çekilmesiyle 1,5 kilometre uzunluğundaki surlar ve su altı kalesi gün yüzüne çıktı.

Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki Hazar Gölü'nde bulunan ve 'Batık Şehir' olarak bilinen tarihi yerleşim alanında suyun çekilmesiyle 1,5 kilometre uzunluğundaki surlar ve su altı kalesi, kısmen ortaya çıktı. Batığın, UNESCO tarafından tescillenmesiyle bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

SULARIN ÇEKİLMESİYLE KISMEN GÖRÜNTÜLENDİ

Hazar Gölü'nde 1830'lu yıllardan itibaren yükselme meydana gelmesi sonucu sular altında kalan, gölün güneybatısındaki 'Kilise Adası' denilen noktadan tepeleri görülebilen 'Batık Şehir', suyun çekilmesiyle havadan kısmen görüntülendi. 11'inci yüzyıla ait kalıntıların yoğunlukta olduğu; ancak arkeolojik buluntulardan 4 bin yıl öncesine ait izleri de barındırdığı sanılan batığın, UNESCO tarafından tescillenmesiyle bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

Hazar Gölü'ndeki 'Batık Şehir' Suyun Çekilmesiyle Gün Yüzüne Çıktı

"BATIK ŞEHİR'İN GÜN YÜZÜNE ÇIKMASIYLA TURİST SAYIMIZDA ARTIŞ OLACAK"

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, tarihi yerleşim alanındaki surların uzunluğunun 1,5 kilometre olduğunu söyledi. Batığın, kent için önemli olduğunu vurgulayan Vali Oktay, "Müthiş bir keşif yaptık. Hazar Gölü'nde 'Batık Şehir'in olduğu yerde surlara ve su altı kalesine ulaştık. Fırat Üniversitemizle birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Hızlı bir şekilde arkeolojik çalışmaları başlatıyoruz. Surların uzunluğu 1,5 kilometre. 'Batık Şehir'in gün yüzüne çıkması ile birlikte yerli ve yabancı turist sayımız da daha büyük bir artış meydana gelecek" dedi.

Hazar Gölü'ndeki 'Batık Şehir' Suyun Çekilmesiyle Gün Yüzüne Çıktı

1,5 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDAKİ SURLAR VE SU ALTI KALESİ GÖRÜLÜYOR

Öte yandan drone ile Hazar Gölü üzerinden çekilen görüntüleri izleyenler, tarihi yerleşim alanına hayran kalıyor. Görüntülerde 1,5 kilometre uzunluğundaki surlar ve su altı kalesi, kısmen görülüyor.

Hazar Gölü'ndeki 'Batık Şehir' Suyun Çekilmesiyle Gün Yüzüne Çıktı

Hazar Gölü'ndeki 'Batık Şehir' Suyun Çekilmesiyle Gün Yüzüne Çıktı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hazar Gölü Elazığ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title