Haberler

Hayvanseverlerden Çin'e Protesto

Hayvan Haklarının İhlal Edildiği Gerekçesiyle Bazı Sivil Toplum Kuruluşları Çin'i Protesto Etti.

Hayvan haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle bazı sivil toplum kuruluşları Çin'i protesto etti.

Çin Büyükelçiliği önünde toplanan Doğa ve Çevreyi Koruma Yaşatma Derneği olma üzere çeşitli hayvansever grupları "Çin'i boykot yazılı dövizler taşıdı. Beraberlerinde köpeklerini de getirdikleri görülen grup adına yapılan basın açıklamasında Çin'de hayvan hakları konusunda hiçbir düzenleme olmadığı belirtilerek, dünyada eşi benzeri olmayan kedi ve köpekler üzerine kurulu bir kürk sektörünün olduğunu ifade edildi. Çin hükümetinin ucuz kürk üretimi adına bir vahşete göz yumduğu öne sürülerek, "Ucuz iş gücü için insanlık dışı koşullarda çalıştırılan insanlar kadar hayvanlarda vahşi kapitalizmin kurbanı olmaktadır" denildi.

Çin hükümetini kürkü için öldürülen hayvanların maruz kaldığı işkencelere son verecek yasal düzenlemeleri yapmaya çağrılarak bu yasal düzenlemeler yapılana kadar eylemlerin süreceği ifade edildi. Yapılan basın açıklamasın ardından Çin Büyükelçiliği'nin girişine bir siyah çelenk konuldu. Eylem olaysız sona erdi.

(BC-İB-İB-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title