Haberler

Hayvanseverlerden Başkan Hakkında Suç Duyurusu

Kuşadası'nda Kirazlı Yolu Üzerindeki Köpek Evi'nde Bayram Boyunca Aç Kalan Köpeklerin Birbirini Yemesi Üzerine Yaşanan Gelişmeler Ortalığı Ayağa Kaldırdı.

Kuşadası'nda Kirazlı yolu üzerindeki Köpek Evi'nde bayram boyunca aç kalan köpeklerin birbirini yemesi üzerine yaşanan gelişmeler ortalığı ayağa kaldırdı.

Cezaevi'nden köpek evine çevrilen binada barındırılan ve aylardır sadece makarna ve kuru ekmek yiyen sokak köpekleri, bayram boyunca aç bırakıldığı için birbirini yedi. Hiçbir yiyecek verilmeyen köpekler, aç kalınca, 5 köpek parçalanarak diğer köpekler tarafından yendi. Bayramın son günü köpek evine gelen belediye görevlilerinin açlıktan parçalanan köpekleri çöp konteynırlarına doldurarak götürmesinin ortaya çıkmasının ardından hayvan severler ve Kuşadalılar yaşanan uygulamaya büyük tepki gösterdi. Sorumluların hesap vermesini isteyen Kuşadalı 10 hayvan sever, Cumhuriyet Savcılığına başvurarak Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan ve belediye görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı'da suç duyurusu üzerine Jandarma bölgesinde bulunan Köpekevi'ndeki gelişmelerin araştırılması için jandarmaya talimat verdi. Jandarma ekipleri, hem suç duyurusunda bulunan hayvan severlerin, hem de görgü tanıklarının ifadesini alırken, olay anında çekilen görüntü ve fotoğraflar da savcılık talimatıyla incelenmeye başlandı.

Bu arada, Kuşadaşı'nda yıllar önce cezaevi olarak inşa edilen ancak cezaevinin kaldırılmasıyla belediye tarafından Köpekevi'ne dönüştürülen binadaki hizmetler bir yıl önce özelleştirilmişti. Köpeklerin bakımını üstlenen ve hem belediyenin hem de belediye başkanı Fuat Akdoğan'ın ortak olduğu Limaş şirketinin sözleşmesi 31 Aralık 2006 tarihinde dolarken, Köpekevi'nin bu tarihte belediyece devralınmadığı ortaya çıktı.

Yaşanan vahşet konusunda hem belediye hem de şirket yetkilileri birbirini suçladı. Kuşadası Belediyesi'nin yetkili ve köpek evi sorumlusu, Limaş şirketinin köpek evi'nde çalışan 4 elemanı işten çıkardığını ve kimseye bilgi vermediğini ileri sürerek, "Bu nedenle hayvanlar aç kalmış. Köpekevi'ni Limaş'a devrettiğimizde 240 köpek vardı. Şimdi 210 tane kalmış" dedi.

Hem Kuşadası Belediyesi'nin hem de Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan'ın hisse sahibi olduğu ve uzun süre de yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Limaş şirketinin Genel Müdürü Mehmet Yağcı ise, 45 günlük sözleşmelerinin 31 Aralık'ta bittiğini belirterek, bu tarihten sonra yaşananlardan kesinlikle sorumlu olmadıklarını söyledi. Yağcı, "Bizim sözleşmemiz yıl sonun itibariyle 31 Aralık'ta bitti. Sözleşmeyi belediye ile karşılıklı imzaladık. Altında onların da imzası var. 1 Ocak 2007 itibariyle oradaki sorumluluk belediyenin. Belediyenin ilgilenmesi gerekiyordu. Biz görevli olduğumuz sürece hayvanların her türlü ihtiyacını karşıladık" diye konuştu.

(ZH-DAK-AP-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title