Haberler

Hayvanseverin Yetiştirdiği 200 Ördek Nehre Bırakıldı

Adana Orman Bölge Müdürlüğü ve Seyhan Avcılar Kulübü'nün Ortaklaşa Düzenlediği Proje Kapsamında 200 Yeşil Başlı Ördek Seyhan Nehri'ne Bırakıldı.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü ve Seyhan Avcılar Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği proje kapsamında 200 yeşil başlı ördek Seyhan Nehri'ne bırakıldı.

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, ördeklerin bırakılması nedeniyle merkez Yüreğir ilçesi Seyhan Nehri Gençlik Köprüsü civarında düzenlenen törendeki konuşmasında, doğal hayatın gün geçtikçe bozulduğuna dikkati çekti. Yılmaz, doğal dengenin korunması amacıyla çalışmalarının sürdüğünü belirterek, ''Bu kapsamda geçen hafta 800 ördeği doğaya bıraktık. Bugün de 200 ördeği doğal hayatına salıyoruz'' dedi.

Ördekleri yumurtalık lagünlerinde yetiştirdiği belirtilen Seyhan Avcılar Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Önür de, bugüne kadar yaklaşık 10 bin ördeği doğaya saldığını belirterek, bundan sonra da yetiştirdiği ördekleri doğaya bırakmaya devam edeceğini kaydetti.

Törene katılan Adana Valisi İlhan Atış, çalışmalarından dolayı Yılmaz'a teşekkür etti. Daha sonra, kapalı kamyonetlerle nehir kenarına getirilen ördekler Vali Atış, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Yılmaz tarafından Seyhan Nehri'ne bırakıldı.

(MK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title