Haberler

Hayvansal Atıklar Isparta Enerjisinin Yüzde 30'unu Karşılayacak

Isparta Tabaklar Derneği Başkanı Mehmet Marulcu, Süleyman Demirel Üniversitesi İşbirliği ile Hayvansal Atıklardan Biogaz Üretimi Aşamasında Son Noktaya Gelindiğini Açıkladı.

Isparta Tabaklar Derneği Başkanı Mehmet Marulcu, Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliği ile hayvansal atıklardan Biogaz üretimi aşamasında son noktaya gelindiğini açıkladı.

Marulcu; Isparta’da tüketilen enerjinin yüzde 30’unun hayvansal atıklardan elde edilecek biogaz sayesinde karşılanacağını belirterek, çalışmanın Isparta için önemli bir proje olduğunu kaydetti.

Hayvansal atıklardan elde edilecek olan Biogaz’ın Isparta’nın kurtuluşu olacağı vurgulayan Marulcu “Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliği ile tabaklardan çıkacak olan hayvansal atıkları değerlendirerek Biogaz üretimine başladık. Şu anda istediğimiz sonuçları elde ediyoruz. Biogaz üretimi ile Isparta’da tüketilen enerjinin yüzde 30’u karşılanabilecek. Ayrıca üretilen Biogaz ile tabakların enerji ihtiyacının tamamı karşılanmış olacak. Yağ, kulak, kuyruk gibi hayvansal atıkların Biogaza dönüşmesi çok kolay oluyor.” dedi.

(AT-Y)

14.01.2007 13:58 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title