Haberler

Hayvancılığa Verilen Desteğin Kaldırılmasına Tepki

Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, Hayvancılığa Verilen Desteğin Kaldırılmasının Sektörü Olumsuz Etkileyeceğini Belirterek, Hayvan ve Hayvan Ürünleri Kaçakçılığının Yaygınlaşacağını Söyledi.

Denizli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, hayvancılığa verilen desteğin kaldırılmasının sektörü olumsuz etkileyeceğini belirterek, hayvan ve hayvan ürünleri kaçakçılığının yaygınlaşacağını söyledi.

Veteriner Hekimler Odası Denizli Şube Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, düzenlediği basın toplantısında hayvancılığa verilen desteğin kaldırılmasını eleştirdi. Desteğin kaldırılmasının sektörü olumsuz etkileyeceğini söyleyen Uzakgider, "Ülke hayvancılığını geliştirmek için 2000 yılından beri çıkarılan Bakanlar Kurulu kararları ile değişik şekillerde desteklenen hayvancılığımız, geçmiş yıllardaki tahribatları ve geri kalmışlığı bertaraf ederek belirli bir gelişme trendini yakalamıştı. Ancak 15 Nisan 2008 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararı, elde edilen olumlu gelişmeleri durduracağı, hatta geri getireceği endişesine sebep olmuştur. Söz konusu karar ile birçok destek tamamen kaldırılırken, bazı destekler aşağıya çekilmiştir. Diğer taraftan hep eleştirdiğimiz, hiçbir yönlendirici özelliği olmayan dekar başına verilen Doğrudan Gelir Desteği kaldırılırken, söz konusu kararda hayvan başına destek verilmesi planlanmıştır. Yeni kararnameye göre melez hayvan başına yılda 300 YTL, saf ırk hayvan başına 350 YTL, hastalıklardan ari işletmelerde hayvan başına 400 YTL, manda yetiştiricilerine 300 YTL destek ödemesi yapılacaktır. Ödemeler 2009 yılı bütçesinden karşılanacaktır" dedi.

Hayvancılığa verilen desteğin ülke geleceği için gerekli olduğunu dile getiren Uzakgider, "Bilinçli, emek veren, çok üreten yetiştirici cezalandırılmış olacaktır. Hayvan ve hayvansal ürün kaçakçılığı, damızlık ve süt tozu ithalatı, kullanılan girdilerin yüksekliği, süt fiyatlarında yaşanan düşüşlerle, salgın hastalıklarla boğuşan hayvancılığımızı olumsuz etkileyecek olan bu karardan başta Sayın Bakanımız olmak üzere bütün yetkililerden vazgeçmelerini ve yeni bir karar almalarını yetiştiricilerimiz ve ülkemizin geleceği için gerekli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

(SK-AV-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title