Haberler

Hayvan Hakları İçin Yürüdüler

Güncelleme:

Hayvanları Koruma Yasası olarak bilinen 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası'ndaki değişikliği hayvanseverler alkış, ıslık ve düdüklerle protesto etti. Protesto gösterisine kedi, köpek ve papağanlarıyla gelen hayvanseverler renkli görüntüler oluşturdu.

5199 sayılı yasadaki değişikliğe karşı olan yüzlerce kişi Galatasaray Lisesi'nden Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Hayvan Hakları Aktivistler Derneği, Türkiye Hayvanları Koruma Derneği, Irk Derneği tarafından organize edilen yürüyüşe Veteriner Hekimler Odası, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Eczacılar Odası, Çarşı grubu, sanatçılar ve hayvanseverler de destek verdi. Hayvanseverler yürüyüş boyunca ıslık, düdük ve alkışlarla yasayı protesto etti. Yasayı protesto edenlerin siyah renk giyinmesi dikkat çekti.

ISLIK, ALKIŞ VE DÜDÜKLERLE PROTESTO ETTİLER

Galatasaray Lisesi önünde toplanan yüzlerce kişi ellerindeki ' Varolmak Haksa, Hayvanları Yok Etme Haksızlık Değil mi ? ', ' Başbakanımız Hayvanlarımızın Ölüm Yasasını Sadece Sizin Vicdanınız Durdurur ' yazılı afişlerle yürümeye başladı. Protesto yürüyüşüne köpekleriyle gelen hayvanseverler ellerindeki düdükleri çalarak, ıslık ve alkışlarla yasayı protesto etti. Hayvanseverlere destek verenler arasında ressam Bedri Baykam, modacı Barbaros Şansal, Bulutsuzluk Özlemi'nin solisti Nejat Yavaşoğulları, şarkıcı Reyhan Karaca ve Yeliz, tiyatro sanatçısı Suna Yıldızoğlu, Yeliz Yeşilmen, tiyatro sanatçısı Ayşe Nil Şamlıoğlu, Cansel Elçin, Şükran Ovalı, Ali Erkazan da vardı. Hayvanseverler ellerindeki ' Toplu Katliama Hayır ',' Varolmak Haktır ', ' Yaşam Haktır ' dövizleriyle İstiklal caddesi boyunca yürüdü. Yürüyüş sırasında kalabalık sık sık' Hayvana Uzanan Eller Kırılsın ', ' Katil Bir Yasa İstemiyoruz ' sloganları attı.

" ÇARŞI 5199 'A DA KARŞI "

Protesto yürüyüşü sırasında hayvanseverlere Çarşı grubu da destek verdi. Ellerindeki dev ' Çarşı ' ve ' Çarşı 5199'a da Karşı ' afiişleriyle yürüyen grup zaman zaman ' Meclis Yıkılsın Barınak Yapılsın ' sloganı attı. Alkışlarla yasayı protesto eden Çarşı, daha sonra hayvanseverlerle beraber Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Hayvanseverlere destek verenler arasında Bülent Ersoy'un bir benzeri de vardı.

" 550 MİLLETVEKİLİNE SESLENİYORUZ. BU YASAYI GERİ ÇEKİN "

Protesto yürüyüşüne köpeğiyle, kedisiyle, papağanıyla gelen vatandaşlar alkışlar, ıslıklar ve düdüklerle yasayı proteto ederek Taksim Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüş sonrası Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı önünde toplanan hayvanseverler önce saygı duruşnda bulundu ardından da İstiklal Marşını okudu. Daha sonra protesto yürüyüşünü düzenleyen Hayvan Hakları Aktvistler Derneği Başkanı Asude Ustaoğlu bir basın açıklama yaptı. Ustaoğlu, şunları söyledi:

" Bu basın açıklamamız Türk halkına bir sesleniş ve serzeniştir. 1 Temmuz 20064 yılında çıkarılan 5199 sayılı yasa ve 2006 yılında çıkarılan yönetmelik gereğince yerel yönetimler bu yasanın uygulayıcısı durumundadır. Ancak aradan geçen 8 yıl boyunca yasanın yerel yönetimlerin ilgili birimlerince uygulanmaması neticesinde Türkiye'de sokak hayvanlarının kaderine ölüm düşmüştür. Meclise sunulan yasa teklifiyle 5199 sayılı Hayvanları Koruma yasası değişikliği sahipli sahipsiz bütün hayvanlarımızı felaketin eşiğine getirmiştir. 5199 sayılı yasanın hükümlerini yerine getirmeyen yerel yönetimleri bu yasa tasarısıyla birlikte aklayacaklardır. Meclis'teki 500 milletvekiline sesleniyoruz. Lütfen bu yasayı geri çekin " diye konuştu.

Protesto gösterisine katılan veterinerler de yasanın canlı haklarına aykırı bir yasa olduğunu söyledi.

TİYATRO SANATÇILARINDAN YASA TEPKİSİ

Protesto gösterisine katılan Kanal D'nin 'Kötü Yol' dizisinin oyuncularından Cansel Elçin ise, " Bir toplumun kültürü hayvanlara yaptığı muameleyle değerlendirilir, demiş Mahatma Gandhi. Biz hayvanlara zarar verilmesini istemiyoruz. Hangi ülkede hayvanları öldürüyorlar ? Böyle birşey olmasını istemiyoruz. bu yüzden buradayız " dedi.

Tiyatro sanatçısı Ali Erkazan ise," Bu sigara içilmez durumu gibi. Sigara içilmeyen yerde sigara içmeyenler oturur. Sigara içilen yerde de sigara içenler oturur. Herkes hayvan sevmek zorunda değil. Ama hayvan sevenlere de saygı duymak zorundalar. Biz öldürülen her köpek için canımızı vereceğiz o köpeğin yanına birimiz de yatacağız " diye konuştu.

Şükran Ovalı ise, " Barbarlık bence bu. Kimsenin böyle bir hakkı yok. Bu ülkede olan kötü şeylerden biri. Umutla bakmaya çalışıyoruz yeni nesil olarak. Tam umutlanmışken birşey çıkıyor karşımıza " dedi. Tiyatro sanatçısı Ayşe Nil Şamlıoğlu da, " Bu sokaklarda iki ayaklı hayvanlara çokça rastlıyoruz. İki ayaklı hayvanların sokakta gezmesine izin veriyorlar. Her türlü tecavüzcü, her türlü insan canını yakan hırsızından arsızına kadar insanlar sokaklara salıveriliyor. İnsanları yakanlar sokaklarda geziyor. O iki ayaklı hayvanlarda bir problem görmeyenler, dört ayaklı ve kimseye zararı dokunmayanlarla uğraşmayı kendine fazilet biliyor. Bunun muhasebesini kendi vicdanlarına bırakmak lazım eğer varsa " şeklinde konuştu.

Vatandaşlar da yasayı protesto etmek için yürüyüşe katıldıklarını belirtti. Herşeyden önemli olanın can olduğunu söyleyen vatandaşlar " Eğer insansak ve vicdanımız varsa bu yasaya 'dur' dememiz lazım " diye konuştu.

PÇK-TT (MK) - İstanbul / Beyoğlu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cansel Elçin Türkiye Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title