Haberler

Hayrünnisa Gül, Suzan Divrik Kız Teknik ve Meslek Lisesi'ni Açtı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Eşi Hayrünnisa Gül, 'Eğitime, İnsana Yapılan Yatırım, Aslında Güçlü Bir Geleceğin İlk Adımıdır' Dedi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, 'Eğitime, insana yapılan yatırım, aslında güçlü bir geleceğin ilk adımıdır' dedi.

Etkinlikler için İzmir'de bulunan Hayrünnisa Gül, Karşıyaka ilçesinde hayırsever Suzan Divrik tarafından yaptırılan 'Suzan Divrik Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin açılış törenine katıldı. Gül, okula girişinde Güzelyalı İlköğretim Okulu öğrencilerinin İzmir Zeybek oyunuyla karşılandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 100. Yıl Olgunlaşma Enstitüsü'nün 'İzmir'in Gelinlikleri ve Atatürk' konulu defilesi sergilendi.

Hayrünnisa Gül, burada yaptığı konuşmaya, 'yeşil ve mavinin buluşma noktası olan güzel İzmir'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti' dile getirerek başladı. Gül, kendilerine ev sahipliği yapan İzmirlilere teşekkür etti. Gül, insanı diğer canlılardan ayıran en önemli özelliğin öğrenme olduğunu ifade ederek, 'Eğitime, insana yapılan yatırım, aslında güçlü bir geleceğin ilk adımıdır' diye konuştu.

Türkiye'nin genç ve dinamik bir nüfusa sahip olduğunu, nüfusun yüzde 55'inin 16-25 yaş arasında bulunduğunu kaydeden Gül, 'Bu Türkiye için önemli bir avantaj. Bunu çok iyi değerlendirmeliyiz. Gençlerimizi iyi bir eğitimle nitelikli iş gücüne dönüştürmeliyiz' dedi.

Hayrünnisa Gül, son yıllarda bütçeden eğitime ayrılan payın ciddi şekilde arttığına işaret ederek, Türkiye'de yaklaşık 20 milyon öğrenci bulunduğunu, bunun pek çok ülkenin nüfusundan daha fazla olduğunu vurguladı. Devletin yetişemediği yerlerde görevin vatandaşlara düştüğünü, herkesin bu konuda elini taşın altına koyması gerektiğini kaydeden Gül, Türk milletinin eğitime destek konusunda beklenenin üstünde katkı koyduğunu, bunun yarınlara yapılan bir yatırım olarak görüldüğünü söyledi.

'Artık hayırda yatırım, Türkiye'de bir yarış haline geldi' diyen Gül, okulun yenilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Öğrencilere de derslerine dört elle sarılmalarını tavsiye eden Gül, 'Biliyorum bahar geldi. İçiniz kıpır kıpır, yerinizde duramıyorsunuz, gezmek, eğlenmek istiyorsunuz, ama derslerinizi ve okulunuzu ihmal etmeyin, sonra Orhan Veli gibi 'Beni güzel havalar mahvetti' demeyin' diye konuştu.

- DİĞER KONUŞMACILAR-

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Rağip Üye de Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın çocukların en iyi şekilde eğitilmesinden geçtiğini söyledi. İzmir'de mesleki eğitim oranının yüzde 48'lerde bulunduğunu, bunun önemli bir oran olduğunu ifade eden Üye, eğitim konusunda yatırım ve hizmette sınır bulunmadığını kaydetti.

Hayırsever Suzan Divrik, eskiden beri bir okul yaptırma hayali kurduğunu, bunu gerçekleştirmekten de mutluluk duyduğunu söyledi. Okulu öğrencilere emanet eden Divrik, 'Emanetinize iyi bakınız, Atatürk'ün izinde yürüyerek başarıyla ilerleyin' dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek okulun açılışı yapıldı. Daha sonra Gül ve beraberindekiler okulun ana sınıfını ve geleneksel Türk el sanatlarından kumaş ve seramik sergisini gezdi. Hayrünnisa Gül'e İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın eşi Berrin Kıraç, Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu da eşlik etti. Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında, hayırsever Suzan Divrik tarafından, depremde zarar gören Karşıyaka Kız Teknik ve Meslek Lisesi yerine 32 derslikli Suzan Divrik Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin yaptırılmasına ilişkin protokol, 6 Mayıs 2009'da İzmir Valiliğinde düzenlenen törenle imzalanmıştı.

Her türlü modern teknik donanıma sahip olan okulda, laboratuvar ve çalışma alanları bulunuyor. Ayrıca okul bünyesinde bir de anaokulu yapıldı.

Projenin yaklaşık 4 milyon 350 bin liraya mal olduğu bildirildi.

(AYT-MV-GK-ŞP) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title