Haberler

Hayrabolu'da Uçurtma Şenliği

Tekirdağ'ın Hayrabolu İlçesinde Düzenlenen Uçurtma Şenliğinde, Öğrenciler Rengarenk Uçurtmalarıyla Birinci Olabilmek İçin Yarıştı.

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde düzenlenen uçurtma şenliğinde, öğrenciler rengarenk uçurtmalarıyla birinci olabilmek için yarıştı.

Melek Üner İlköğretim Okulu'nun düzenlediği uçurtma şenliğine, Hayrabolu Belediye Başkanı Şener Çelikayar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahfuz Bayar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Coşkun Görür ve Erhan Cirit, öğrenciler ve veliler katıldı. Belediye Başkanı Şener Çelikayar, öğrencilerin uçurtma şenliğine ortak olmanın çok güzel olduğunu, onların sevincine, heyecanına ortak olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

İki aşamada yapılan şenliği geleneksel hale getirmek istediklerini belirten Melek Üner İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Küçük ise, uçurtma şenliği ile öğrenciler arasındaki dayanışmayı arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Küçük, "Öğrencilerimiz arasında birlik ve dayanışmayı artıracak uçurtma şenliğimize öğrencilerimiz büyük ilgi gösterdi. Birçok sınıfımızda öğrenciler birbirleriyle en güzel uçurtmayı yapabilmek için birlikte çalıştı. Her sınıfımızdan en fazla 3 uçurtmayla şenliğimize toplam 34 uçurtma katıldı. Yarışmalarda sınıflarda öğrencilerimiz tarafından ortaklaşa yapılan uçurtmalar centilmence birbirleriyle yarıştı" diye konuştu.

Öğrenciler arasındaki en güzel uçurtma yarışmasını 6-A sınıfı adına katılan 'Kızılaslan' adlı uçurtma, en güzel uçan uçurtma yarışmasını da 2-A sınıfı tarafından yapılan 'Fenerbahçeli' isimli uçurtma kazandı. Eğlenceli bir gün geçiren öğrenciler, bu tip yarışmaların devam etmesini istediklerini söyledi.

(EÖ-ED-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title