Haberler

Hayrabolu'da Açık Arttırma ile Güvercin Satımı

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde güvercin besleyicilerinin buluştuğu alım ve satım mezadında, 12 yıldır açık arttırma usulüyle güvercin satılıyor.

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde güvercin besleyicilerinin buluştuğu alım ve satım mezadında, 12 yıldır açık arttırma usulüyle güvercin satılıyor.

Kent merkezinde, Hayrabolu Kuşçular Derneği tarafından her çarşamba akşamı kurulan mezatta güvercin besleyici ve alıcıları bir araya geliyor.

Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve çevre ilçelerden mezada gelen güvercin meraklıları, burada hem güvercinlerini satıyor hem de kuşlar hakkında bilgi ediniyor.

Güvercinler mezatta hünerlerini sergilerken, kuşlara hareketleri ve görünümlerine göre paha biçiliyor. Mezatta güvercinler 10 liradan 4 bin liraya kadar alıcı buluyor.

Hayrabolu Kuşçular Derneği Başkanı Serdar Çakmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendisinin 30 yıldır güvercin baktığını belirterek, güvercin meraklılarının her çarşamba akşamı mezat yerine geldiklerini söyledi.

Her türden güvercinin mezatta satışa çıkarıldığını aktaran Çakmaz, şöyle konuştu:

"Özellikle dışarıdan gelen arkadaşlara teşekkür ediyorum. Daha çok çeşitli ilçelerden geliyorlar. İhale saat 19.30'da başlayıp, gece 22.30'a kadar sürüyor. Açık arttırmada Trakya yerlisi 2 ile 5 bin lira arası, Bursa oynayanlar 8 ile 10 bin, Alman güvercinleri 3 ile 5 bin arası gidiyor. Kalite kuşlar bu fiyatları yapıyor. Normal güvercinler ise 10 ile 20 lira arasında satılıyor."

"Güvercin bakmak bir tutkudur"

Güvercin besleyicisi Ahmet Uluğ ise, kuş beslemenin kendileri için bir tutku haline geldiğini belirterek, "İnsan bu tutku içinde olduğu sürece yatak odasında, yatağının altında, apartmanda, çok güzel bağlık ve bahçelik yeri olan yerde de güvercin besler. Bu, insanın içinden gelen bir tutkudur. Kuş beslemenin avantajı gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak duracaklarına inanıyorum. Çünkü kuş besleyen herkes bunu evinde beslemektedir. Kuş besleyen herkes vaktini evinde ve ailesiyle geçiriyor." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hayrabolu Çanakkale Tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title