Haberler

Hayme Ana'nın İzinde Osmanlı'nın Kalbi Bilecik'e Yolculuk

Hayme Ana'nın izinde Osmanlı'nın Kalbi Bilecik'e yolculukBİLECİK - İnegöl Belediyesi, Bilecik Belediyesi, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Bacıbey Kent Kültürü Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen, Valide-i Ali Osman Bacıbey Hayme Ana'nın İzinde Osmanlı'nın Kalbine...

Hayme Ana'nın izinde Osmanlı'nın Kalbi Bilecik'e yolculuk

BİLECİK - İnegöl Belediyesi, Bilecik Belediyesi, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Bacıbey Kent Kültürü Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen, Valide-i Ali Osman Bacıbey Hayme Ana'nın İzinde Osmanlı'nın Kalbine yolculuk programı kapsamında bir heyet, Bilecik'i ziyaret etti.

Türkiye'de 1965 yılında Nene Hatun'un, yılın annesi seçilişinden bugüne 63'üncü kez kutlanan Anneler Günü münasebetiyle gerçekleştirilen programda 63 anne ve 63 çocuğu Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri Bilecik'e geldi.

Validei Ali Osman Bacıbey Hayme Ananın İzinde Osmanlı'nın Kalbine Yolculuk adıyla gerçekleştirilen programa, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş, Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar ve konuklar katıldı. Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can ve eşi Nesrin Can, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İsmail Cihan ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan tarafından ağırlanan Milletvekili Bennur Karaburun ve beraberindeki heyet, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi'ni gezerek, Bilecik Belediyesi Görevlisi Arkeolog Ertuğrul Gündüz'den, şehrin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi aldı.

Gerçekleştirilen tur hakkında bilgi veren, Bacıbey Kent Kültürü Derneği Başkanı Mutlu Çınar, birçok paydaşın katılımıyla güzel ve anlamlı bir program gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bugün Sayın milletvekilimizle birlikte Bursa'dan 4 otobüs ile Valide-i Ali Osman Bacıbey Hayme Ananın İzinde Osmanlı'nın Kalbine Yolculuk programını gerçekleştirdik. Projenin amacı, alternatif bir anneler günü etkinliği yapmaktı. Bu arada da özellikle Osmanlı'nın kalbi olan Bilecik ve diğer illere insanların dikkatini çekerek, farkındalık oluşturmaktı. Bu gezide özellikle bizleri yalnız bırakmayan Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkan Vekili ve Bursa Milletvikilimiz Bennur Karaburun ile Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Erkut Öneş'e ve Bilecik Belediyesi yetkililerine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu yıl Türkiye'de Anneler Gününün kutlanışının 63'üncü yılı. Bu vesileyle 63 anne ve 63 çocukla bu programı gerçekleştirdik. Bu turumuza katılan hanımefendi ve çocuklar, özellikle Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün yürütmüş olduğu Gönül Elçileri projesinde yer alan bireylerden oluşuyor. Bilecik'te olmaktan onur ve mutluluk duyuyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun'a, Bilecik toprağından yapılmış vazo ile Bursa'ya götürülmek üzere, Şeyh Edebali bölgesindeki toprağı takdim etti.

Grup, Bilecik Belediyesi tarafından verilen yemeğe gitmesi ve Bilecik Belediyesi Şehir Ormanında verilen yemeğin ardından Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesini gezmesinin ardından Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Görevlisi Arkeolog Umut Özdemir'in ziyaretçilere bilgiler aktarmasıyla program sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bilecik İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title