Haberler

Haymana'da Korkutan Gerginlik: 1 Yaralı

Ankara’nın Haymana ilçesinde, Suriyeli sığınmacı bir aile ile Haymanalı bazı vatandaşlar arasında yaşanan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü.

Ankara'nın Haymana ilçesinde, Suriyeli sığınmacı bir aile ile Haymanalı bazı vatandaşlar arasında yaşanan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü.

Edinilen bilgiye göre, yaşanan kavga sonrası Suriyeli bir sığınmacı, Aliş A. (19) adlı bir vatandaşı hafif şekilde yaraladı. Vatandaşların araya girmesi ile ortamın yatışmasına rağmen sözlü sataşmalar devam etti. Sıkı güvenlik önlemlerinin devam ettiği Haymana'da, kavgayla alakası olmayan Suriyeli bazı mülteciler korkudan sokağa çıkamadı.

Haymana'da esnaflık yapan Cihat Yılmaz, "Bizler mert, yürekli insanlarız ama aynı zamanda mazlumun ve kimsesizin yanındayız. Bu insanlar bizim şehrimize konuk olmuşlar, bize sığınarak boyunlarını bükmüşlerdir. Burada yaşayan yüzlerce sığınmacıyı bağrımıza bastık. Bir ailenin karıştığı bir kavgayı tüm Suriyelilere mal etmek ve hepsine suçlu muamelesi yapmak bizlere kesinlikle yakışmaz. O nedenle herkes sağduyulu olmalı, misafirperverliğini, ezilenin, düşkünün koruyucusu olduğunu göstermelidir. Hepimiz insanız elbette bir takım tatsız olaylar yaşanabilir, ancak bu olayı tatlıya bağlayıp, kardeşçe yaşamak, yine bize düşen en önemli görevdir. Bu nedenle hepimiz sağduyulu olmalı, yine birbirimizi kucaklamalıyız. Unutmayın bizler ensar, onlar muhacirdir, din kardeşlerimizdir. İşi uzatmadan başka boyutlara taşımadan sonlandırmak bize yakışandır. Anadolu'da binlerce yıl bu millet düşküne, mazluma kucak açtı, açmaya da devam edecektir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haymana Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title