Haberler

Haymana'da 5 Yıldızlı Termal Otelin Temeli Atıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'nın Haymana ilçesinde Şahinler Grup tarafından yapılacak 5 yıldızlı termal otelin temel atma törenine katıldı.

Bakan Günay, Ankara'nın Haymana ilçesinde Şahinler Grup tarafından yapılacak 5 yıldızlı termal otelin temel atma törenine katıldı. Törende, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, AK Parti Ankara Milletvekili Ülker Güzel, Haymana Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Belediye Başkanı Hacı Aysu ve Şahin ailesinin üyeleri de hazır bulundu.

Günay, tören öncesinde Haymana Kaymakamı Hüseyin Karameşe ve Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu'yu makamında ziyaret ederek ilçe hakkında bilgi aldı.

Daha sonra temel atma törenine geçen Bakan Günay, burada yaptığı konuşmada, turizmin önemine değindi. Temeli atılacak tesisin Ankara ve Haymana turizmi için önemli bir yatırım olduğunu belirten Günay, "Beş yıldız kalitesinde 400 yatak kapasitesinde bir termal otelin temelini atıyoruz inşallah 2 yıldan kısa bir sürede bitireceğiz. İnşallah 2013 yılında Şahin ailesi ile bu güzel otelin açılışını yapmak kısmet olur" dedi.

Haymana'nın yüksek kalitede öncü bir tesise ihtiyacı olduğunu dile getiren Bakan Günay, "Bu Haymana'daki ilk 5 yıldızlı otel arkası inşallah gelecek. Türkiye de Ankara da Haymana da bunu hak ediyor" diye konuştu.

Türkiye'nin turizmde iddialı ülkelerden biri olduğuna işaret eden Bakan Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu milletimizin önünde iftiharla, sevinçle söylüyorum. Dünyada 100'e yakın ülke turizmden gelir elde etmeye çalışıyor. Turizm rakamları çok büyüdü. Biz dünyada Türkiye olarak, ilk 10'un içerisindeyiz ve 7'nci sıradayız. Hedefimiz önümüzdeki yıllarda ilk 5'in içine girmek, bunu da başaracağız.

Deniz kıyılarında çok başarılı tesisler yaptık, kitle turizminde çok öne çıktık. Şimdi termal, kongre, kış sporları, şehircilik, gençlik ve sağlık turizminde yeni yatırımlarla, turizmi Anadolu sathına yaymaya çalışıyoruz. Turizm ülkeleri, şehirleri, milletleri birbiriyle buluşturuyor önemli bir barış projesi aynı zamanda. "

-"YATIRIMCIYA BÜTÜN GÜCÜMÜZLE YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ"-

Ankara'nın turizm alanında sahip olduğu potansiyeli kullanmakta geri kaldığını ifade eden Günay, son yıllarda bu konuda hızlı bir atılım içerisinde olduklarını kaydetti.

Haymana'yı termal ve sağlık turizminin merkezi haline getirme konusunda doğanın verdiği imkanları dikkatli şekilde kullanacaklarını dile getiren Günay, şöyle konuştu:

"Termal ve kaplıca standartlarını dünya kalitesine çıkarmamız gerekiyor. Dünyadaki standartlar, kalite ne ise bu alanda biz bunların hepsini yapmak zorundayız. Yatırımcıya bütün gücümüzle yardımcı olmaya çalışıyoruz, yatırımcıdan da yüksek kalite ve doğaya saygı bekliyoruz. İnsana, tarihe, çevreye saygı bekliyoruz. Bunu yapan yatırımcının da önündeki engelleri aşmayı biz bakanlık olarak kendi görevimiz sayıyoruz.

Başı sıkışan yatırımcı bize gelecek biz ona yardımcı olacağız, ama o da mutlaka yüksek kaliteli bir yatırım yapacak. Önümüzdeki yıllarda Haymana'yı da Ankara'yı da bugün olduğundan daha yüksek bir yere Türkiye düzleminde taşımaya çalışacağız. Türkiye'de turizmi Ege ve Akdeniz kıyılarından Anadolu içlerine, bütün Türkiye sathına yayma gayretimiz var. Bu çerçevede yatırımcı arkadaşlarla, yerel yöneticilerle, özel idare ile işbirliği konusuna biz çok önem veriyoruz. Kim ki bu işbirliği konusunda bizim uzattığımız eli tutar, bu bölgeler de bundan yararlı ve karlı çıkacaklardır. "

Törene katılanların Ramazan Bayramı'nı da kutlayan Günay, "Her türlü gelişmenin temelinde bir tek şart var; o da barış. Büyük Önder Atatürk'ün de dediği gibi yurtta ve dünyada barış içinde yaşamamız gerekiyor. Kaynaklarımızı birbirimizle çatışmaya, savaşmaya değil, yatırıma, sağlığa, eğitime, turizme, kültüre ayırma şansını, imkanını bulmamız gerekiyor. Barış olursa dünyamız güzelleşecek" dedi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de Başkentte turizmi konuşmaya devam edeceklerini belirterek, "Ankara'da bundan sonra turizmi çok daha yüksek sesle konuşacağız, elbette konuşmalıyız. Termal, sağlık turizmini yan yana getireceğiz ve kongre turizmiyle Ankara'nın bu endüstriden hak ettiği payı almasını sağlayacağız" diye konuştu.

Ankara'nın ışığının fark edilmesi gerektiğini kaydeden Yüksel, "Hiçbir şey için geç kalınmış değil, Ankara'da bunları konuşmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla bugün Haymana'da temeli atılacak bu eser eminim ki Haymana'yı dünya ile buluşturmakta yeterli olacaktır" dedi.

Haymana Belediye Başkanı Hacı Aysu da termal yatırımların önemine dikkati çekerek, "Şu anda varan 1'i gerçekleştiriyoruz inşallah devamı gelecek" dedi.

Şahinler grup ortaklarından Ali İhsan Şahin de kendilerine her türlü desteği veren Bakan Günay'a ve ilçe yöneticilerine teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından termal otelin temelinin ilk harcı Bakan Günay, Vali Yüksel ve diğer katılımcılar tarafından atıldı.

-"KONUYU DİKKATLE TAKİP EDECEĞİM"-

Öte yandan Bakan Günay, törenden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Günay, bir gazetecinin "Çeşme Alaçatı'daki Pazaryeri Camisi'nin restorasyondan sonra kiliseye çevrildiğine" yönelik haberlerle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Alanı biliyorum. Seçim sırasında Alaçatı'da mekanı gördüm, cami olarak kullanılıyor. Ancak bir bölümünde de freskler, kiliseden arta kalan yapılar var. Orası benim gördüğüm tarihte bir branda ile kapatılmış vaziyetteydi. Bazı özel anlarda, özel ziyaretçiler geldiğinde o kısım kullanılıyor ve açılıyordu. Bunun dışında cami olarak görev yapıyor bildiğim kadarıyla. Bayramda İzmir'e gideceğim yeniden konuyu incelerim.

Bir yapıyı biz veya Vakıflar restore ederken o bölüm cami, bu bölüm kilise orayı yapalım, bu tarafı bırakalım gibi bir ayrımcılık söz konusu değil. Yapının özgün mimarisine mümkün olduğunca sadık kalmaya çalışıyoruz. Haberler zaman zaman gerçek boyutlarını aşıyor, ama ben konuyu dikkatle takip edeceğim. "

- ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title