Haberler

Hayırsever Vatandaştan Eğitime Destek

Denizli'nin Servergazi Beldesinde Hayırsever Vatandaş Tarafından Yaptırılacak Anaokulunun Protokolü İmzalandı.

Denizli'nin Servergazi beldesinde hayırsever vatandaş tarafından yaptırılacak anaokulunun protokolü imzalandı.

Denizli Valisi Hasan Canpolat, Valilikte düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, kentte okul öncesi eğitimle ilgili büyük bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Amaçlarının, çocukların tamamının okul öncesi eğitimden yararlanmalarını sağlamak olduğunu ifade eden Vali Canpolat, şöyle konuştu:

“Denizli'de anaokulu sayısı yetersiz. Bu yüzden hayırsever iş adamlarımıza çağrı yapmıştık. Er-Pa Özel Denizli Sağlık Hastanesi sahibi Dr. Rıdvan Erdemir bu çağrımıza ilk cevap veren kişi oldu. Bunun devamının geleceğine ve anaokulu ihtiyacımızın tamamının karşılanacağına inanıyoruz. Rıdvan Erdemir'e yaptığı bu eğitim yatırımı için çok teşekkür ediyorum.”

Hayırsever Dr. Rıdvan Erdemir ise medeni insanın üç şeyi paylaşacağını, bunların sevgi, bilgi ve geçiminden arda kalan geliri olduğunu söyledi.

Kendilerinin şimdiye kadar sevgi ve bilgilerini paylaştıklarını belirten Erdemir, şunları kaydetti:

“Şimdi de sıra üçüncüsüne geldi. Bunun için bir fırsat arıyorduk ve Vali Canpolat'ın düzenlemiş olduğu okul öncesi eğitim toplantısı bir vesile oldu. Servergazi Belediye Başkanı Nihat Yeniyol da arsayı bizlere hemen temin etti. Benim gönlüm burada 10 adet okul imzası atılmasını istiyordu, ama ekonomik durum ancak bu kadarına izin verdi. Denizli halkı hayırseverdir ve ekonomik koşulları iyileştikçe hayır yatırımlarını da artırır. Biz anne ve babamız adına bu anaokulunu yaptırmaktan mutluyuz. Allah daha büyüklerini yaptırmayı nasip etsin.”

Konuşmaların ardından, Ayşe-Yusuf Erdemir Anaokulu'nun yaptırılmasına ilişkin protokol, Vali Hasan Canpolat ve Dr.Rıdvan Erdemir tarafından imzalandı.

1 milyon YTL'ye mal olacak, 120 öğrenci kapasiteli, 6 derslikli anaokulunun gelecek yıl tamamlanması planlanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title