Haberler

"Hayırlı İşler" Samsun Programı

Microsoft ve Dünya Gazetesi işbirliğinde KOBİ'lere verimlilik ve karlılık sunmak için "Hayırlı işler" sloganıyla düzenlenen programın ilki Samsun'da gerçekleştirildi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda yapılan ve Yazar Dr. Rüştü Bozkurt'un yönettiği toplantıda konuşma yapan Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Minür Kundakçı, Microsoft olarak 'Türkiye Bilişimle Kalkınıyor' sloganı ile yola çıktıklarını belirterek, "Türkiye bilişim ile kalkınıyor demek şu değil. Türkiye bilişim sektörü ile gelişecek kalkınacak değil; ama Türkiye bilişimi kullanarak kalkınacak anlamına geliyor. Bunu da hangi anlamda söylüyoruz. Bize sürekli, Türkiye, Hindistan veya İrlanda'ya

alternatif olabilir mi diye soruyorlar. Bize göre, Türkiye'nin ikinci bir Hindistan veya İrlanda olması doğal değil. Çünkü bu Türkiye'nin bünyesine uygun değil. Ama şu iyi bir seçenek olabilir. Türkiye'de biz az sayıda da bilişim konusunda çok üst düzeyde insanlar yetiştirebilirsek, bu insanları bilişim konusunda eğitim vermeye ikna edebilirsek ve eğitimi Türkiye'de verebilirsek, sadece eğitim için gelen katma değeri değil, Türkiye gelen kişilerin konaklamaları ve yapacakları alışverişten de oldukça büyük

bir istihdamın kullanılabileceği çözüm oluşturabiliriz" dedi.

Daha sonra programa katılanlara AR-GE Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, "Yöneticilere İp Uçları", Bilim İlaç Genel Müdürü Erhan Baş,"Fark Oluşturanlar" ve toplantının son bölümünde Projes İş Geliştirme Genel Müdürü Etem Şişman, "Finansman ve Hibe Destekleri" konularında bilgi verdi. "Hayırlı İşler" Programı'nın Samsun'dan sonra Kayseri, Kahramanmaraş, Konya, Mersin, Antalya, Denizli ve Bursa olmak üzere toplam 7 kentte daha düzenleneceği bildirildi.

Programa Samsun Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, İl Emniyet Müdürü Mustafa İlhan ve iş adamları katıldı.

(İG-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title