Haberler

Hayatının Kurtarışını Engeline Karşı Yaptı

HALİL ŞAHİN - Çocukken gittiği futbol okulunda "yeteneklisin ama engelinden dolayı profesyonel olamazsın" denilen Erdi Arslan, Ampute Milli Futbol Takımı'nda kaleyi korumanın gururu yaşıyor.

Doğuştan sağ kolu dirsek altından olmayan Erdi Arslan, 7 yaşındayken futbol okuluna kaydoldu. Yeteneğiyle dikkati çeken Erdi, hocalarının engelinden dolayı profesyonel futbolcu olamayacağını söylemesi üzerine sporu bırakmak zorunda kaldı.

Uzun süre sporla ilgilenmeyen Erdi, 5 yıl önce aynı mahallede yaşadığı futbol antrenörünün önerisiyle İzmir Büyükşehir Belediyesinin ampute takımıyla yeşil sahaya döndü.

Erdi Arslan, kısa sürede gösterdiği başarıyla 2018'de milli takıma davet edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye spor'da başarılara imza atan Erdi, 2015-2016 sezonunda bütün maçlarda oynadı ve o sezon hiç gol yemedi. Başarılı sporcu, o sezon takımının Süper Lig'e çıkmasında önemli rol oynadı.

Meksika'da düzenlenen Dünya Kupası'nda ikinci olan milli takımın kadrosunda da yer alan 29 yaşındaki kaleci Erdi, ay-yıldızlı formayla yeni başarılara imza atabilmek için çalışıyor.

Erdi Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukken gittiği Altay'ın futbol okulunda orta sahada oynadığını söyledi.

Futbolu çok sevdiğini ve hep iyi bir sporcu olmayı hedeflediğini belirten Erdi, "Bir gün hocam 'Çok yeteneklisin ama engelinden dolayı takıma alamıyorum.' dedi. Oradan sonra futboldan bir kopma oldu. Eğitime ağırlık verdim, yükseköğrenimimi Isparta'da tamamladım. Beş yıl önce Buca'da aynı mahallede yaşadığımız İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin antrenörü bir gün bana 'Ampute futbol takımımız var, katılmak ister misin?' dedi. Denemek istediğimi söyledim ve böylece futbol maceram yeniden başlamış oldu." şeklinde konuştu.

Ampute futbolunda kaleci olarak görev aldığını anlatan Erdi, alışmakta zorluk çekmesine rağmen çok çalışarak hedefine ulaştığını vurguladı.

"Hayatımın kurtarışı"

"Profesyonel olamazsın" dendikten sonra milli forma heyecanı yaşayan bir sporcu olmasını, "hayatın bir cilvesi" olarak niteleyen Erdi Arslan, şunları kaydetti:

"Hiçbir zaman vazgeçmemek gerekiyor. O dönem sporla ilgili hiçbir şey yapmamıştım ama şu an ülkeyi temsil ediyorum. Vazgeçmediğim için hayat bana bir yerden o imkanı verdi. İş yerimde bir yazı var sakladığım, 'kaybedenler yalnızca vazgeçenlerdir'. Hayatımın kurtarışı vazgeçmemektir."

Gündüz mesai, akşam antrenman

Milli sporcu Erdi Arslan, 6 yıldır Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde mutemet olarak görev yapıyor.

Sabahları Buca'daki evinden Narlıdere'deki iş yerine giden Erdi, akşam işten çıkınca antrenman için kulübe geçiyor. Çalışmaları aksatmayan Erdi, bazı günler sabah erken kalkıp mesaiden önce spor salonunda bireysel çalışmalar da yapıyor.

Kaynak: AA / Spor

Futbol İzmir Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title