Haberler

Hayatını Kurtardığı Çocuğu Ziyaret Etti

GİRESUN'un Bulancak İlçesi'nde bir gölde kaybolan ve bulunduğunda öldüğü sanılan 13 yaşındaki Vedat Bektaş'ı suni teneffüs ve kalp masajı ile hayata döndüren mühendis Reyhan Kösedağ, hayatını kurtardığı çocuğu evinde ziyaret etti.

Bulancak İlçesi'nin Karagöl Yaylası'nda 20 gün önce yüzmek için girdiği Atgirmez Deresi'nde  kaybolduktan bir süre sonra bulunan ve öldü sanılan Vedat Bektaş'ı, bölgede bulunan Reyhan Kösedağ suni teneffüs ve kalp masajıyla hayata döndürdü. Bektaş, ardından da kaldırıldığı Özel Giresun Ada Hastanesi'nde uygulanan tedavi sonucu sağlığına kavuştu.

DSİ Giresun 226'ıncı Şube Müdürlüğü mühendislerinden Reyhan Kösedağ, hayata döndürdüğü Vedat Bektaş'ı Kovanlık Beldesi'ndeki evinde ziyaret etti. Bektaş ailesine geçmiş olsun dileğinde bulunan mühendis Kösedağ o anları şöyle anlattı:

"Yaklaşık 10 dakika suyun içerisinde kalmış. Çevrede bulunanlar yuttuğu suyu boşaltmaya çalıştılar ancak Vedat Bektaş'ın nabzının atmadığını ve nefes almadığını fark edince müdahaleyi bıraktılar. Bu sırada diğer arkadaşlarımızla birlikte kalp masajı yapmaya karar verdik. Kalp masajı ve suni teneffüs ile Vedat'ı yaşama döndürdük."

Reyhan Kösedağ, Ortaokul 7'nci sınıf öğrencisi Vedat Bektaş sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirtti.

- Giresun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bulancak Karagöl Giresun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title