Haberler

"Hayatımı Yazsam Duble Yol Olur"

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bugün dünyada Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olan çevreler bulunduğunu belirterek, "Yedi düvel aynı anda bize saldırıyor.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bugün dünyada Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olan çevreler bulunduğunu belirterek, "Yedi düvel aynı anda bize saldırıyor. Hepsi AK Parti'ye yükleniyor. Niye? Çünkü AK Parti istikrarı, Türkiye'nin güçlenmesini temsil ediyor. Türkiye'nin güçlenmesini arzu etmeyenlerin oyununu hep birlikte sandıkta bozacağız" dedi.

Bağış, Uluslararası TIR ve Ağır Vasıta Şoförleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin, Ataşehir Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantısında yaptığı konuşmada, TIR ve ağır vasıta şoförleriyle bir arada olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğunu söyledi.

Böyle bir dernek kurdukları ve güçlerini birleştirdikleri için şoförleri kutlayan Bağış, "Recep İvedik" filminde izleyicinin Kara Ambar Kamyoncular Derneğine şahit olduğunu belirterek, "Sizler, bunun sadece filmlerde değil, gerçek hayatta da var olduğunu göstermiş oldunuz" dedi.

Bağış, Başmüzakereci olarak, AB ile vizelerin kaldırılması konusunda TIR şoförlerinin gösterdiği kararlılığa müteşekkir olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Benim yaptığım iş, sizin yaptığınız işten aslında çok farklı değil. Sizler, Türkiye'nin elçisisiniz, Türkiye'nin mesajını dünyaya iletiyorsunuz. Sizlerden biri olan bir TIR şoförünün açtığı dava sayesinde biz Avrupa'yla yaptığımız vize mücadelesinde sizlerin hakkını Avrupa mahkemelerinde tescil ettirebildik. Sizlerin vize konusunda ortaya koyduğunuz kararlılık sayesinde bugün Avrupalıların, 'Bu Türklere uyguladığımız vize konusu gerçekten saçmadır' deyip tartışmaya başladıklarını görüyoruz. Sayenizde oluştu bu da. Bu vize meselesi başımıza ne zaman bela oldu siz daha iyi biliyorsunuz. 80 darbesinin bize attığı kazıklardan biridir. "

Bağış, bu ülkede el birliğiyle statükocu zihniyetten kurtulunması, sivil iradenin, milletin iradesinin muktedir olması gerektiğini kaydederek, "AK Parti 2002'de bu ülkede iktidar oldu. 2007'den bu yana da muktedir oldu. İnşallah 11 Haziran gecesi yeni bir boyuta geçiyoruz. Çünkü 12 Haziran'da vatandaşlarımız milletin iradesini muktedir yapmak için sandık başına gidecek. Ben bu konuda sizin kararlı olduğunuzu ve milleten yana tercih koyacağınızı biliyorum" şeklinde konuştu.

-"HAYATIMI YAZSAM DUBLE YOL OLUR"-

Kamyoncuların, nerede en iyi yemeğin yeneceğini bildiğini ifade eden Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yemeğin en iyisinin nerede yeneceğini bilen kamyoncu kardeşim, bu memleketi kimin en iyi yöneteceğini de çok iyi bilir. Ben sizin doğru kararı vereceğinize yürekten inanıyorum. Ben şunu da biliyorum ki, kamyoncu arkadaşlarım gerçekten vefakar ve cefakar insanlardır. ve şunu da biliyorum ki, akıllarınız hep ailelerinizde. Hasretin ne olduğunu bilirsiniz. İnanın biz de biraz öyleyiz. Sayın Başbakanım gece demeden, gündüz demeden çalışıyor. Sizler sayesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin en çalışkan başbakanı görevde. "

Bağış, sık sık yurt dışına çıkan TIR şoförlerinin, Türkiye'nin dışarıdan nasıl göründüğünü de çok iyi bildiğini vurgulayarak, "Eskiden Türkiye 70 sente muhtaç bir ülkeydi, ama bugün Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisine sahip. Hani sizin kamyonların arkasına yazdığınız güzel bir laf var; 'Hayatımı yazsam duble yol olur' diye. Gerçekten biz de duble yol konusunda sizin kadar tecrübeli olduk. 8, 5 yılda 13 bin 600 kilometre yol yaptık. Biz sizlerin yolunu açtık, siz Türkiye'nin yolunu açacaksınız" diye konuştu.

-"HAKLI OLMAK YETMİYOR, GÜÇLÜ OLMAK LAZIM"-

Bağış, TIR şoförlerinin de sorunları olduğunu vurgulayarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kota meselesi her sene bir beladır. Bugüne kadar çözebildiklerimizi çözdük. Ama uluslararası ilişkilerde bir şey fark ettim. Haklı olmak yetmiyor, güçlü olmak lazım. Güçlü olduğunuz zaman herkes hizaya geliyor. Bugün dünyada Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız olan çevreler var. Yedi düvel aynı anda bize saldırıyor. Türkiye'de muhalefet partileri, birtakım derin odaklar, çeteler, örgütler, yurt dışındaki birtakım bağlantıları, hepsi birden AK Parti'yi eleştiriyor. Muhalefet partilerinden birbirlerini eleştireni hiç duymuyorsunuz. Hepsi AK Parti'ye yükleniyor. Niye? Çünkü AK Parti istikrarı, Türkiye'nin güçlenmesini temsil ediyor. Türkiye'nin güçlenmesini arzu etmeyenlerin oyununu hep birlikte sandıkta bozacağız. 'İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün' derken biz bunu kastediyoruz. Biz gaza basmaya çalışırken birileri gelip frene basmaya çalışıyor. Huzuru bozmak için uğraşıyorlar. Hani sizin güzel bir lafınız daha var; Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza'. Biz de 'Durmak yok, yola devam' diyoruz. Bizi kıskanan muhalefete de ne diyoruz biliyor musunuz? 'Nazar etme ne olur, çalış senin de olur'. Onlar bizi anlamıyor olabilir, yine sizin dilinizle

'Çekemiyorsan anten tak' diyeceğiz. " - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title