Haberler

Hayata Yeniden Merhaba

Hakkari'de, Altı Aylıkken Geçirdiği Havale Sonucu Kaldırıldığı Hastanede Yapılan Hatalı İğne Sonucu Sol Ayağı ve Kolu Felç Olan 31 Yaşındaki Kerem Kurt, Mahalle Camisinin İmamının Çabasıyla Gönderildiği İstanbul'da Gördüğü Tedavi Sonucu Kısmen Düzeldi.

HAKKARİ’de, altı aylıkken geçirdiği havale sonucu kaldırıldığı hastanede yapılan hatalı iğne sonucu sol ayağı ve kolu felç olan 31 yaşındaki Kerem Kurt, mahalle camisinin imamının çabasıyla gönderildiği İstanbul’da gördüğü tedavi sonucu kısmen düzeldi.

Kısa bir süre sonra rahatça yürüyebilecek olan Kerem Kurt'un, elinin de düzelmesi için uygulanacak tedavi için maddi desteğe ihtiyacı var.

Altı kişilik Kurt Ailesi'nin en büyük çocukları Kerem Kurt, altı aylıkken havale geçirmesi üzerine Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İddiaya göre, burada yapılan iğnenin sinirlere denk gelmesi sonucu sol ayağı ve eli felç oldu. Babası işsiz olan ve Yeşil Kart'ın dışında hiç bir sosyal güvencesi bulunmayan Kurt tedavi olamadı. Yıllardır sol elini kullanamayan, içe doğru bükülen ayağı nedeniyle baston yardımıyla güçlükle yürüyebilen Kerem Kurt'un imdadına oturdukları Katramas Mahallesi'ndeki caminin imamı Aziz Tan yetişti.

YOL PARASI VALİLİKTEN, TEDAVİ ÜCRETSİZ

İmam Aziz Tan, güçlükle yürüyebilmesine rağmen hergün camiye ibadete gelen Kurt’a yardım etmek istedi. İstanbul Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tanıdığı doktorları arayan İmam Tan, Kurt'un tedavisi için söz alınca, durumu Hakkari Valisi Ayhan Nasuhbeyoğlu’na anlatıp, yol parasının karşılanması için yardım istedi. Yeşil Kart sahibi Kurt, 2 ay önce gittiği İstanbul’da, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Hastanenin Plastik Cerrahi Bölümü Başkanı Prof. Dr Lütfi Baş, Ortopedi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Erol Kuzgun ve Dr. Burak Günaydın'ın, uyguladıkları tedavi ve yaptıkları ameliyatlarla, Kurt’un felçli olduğu için içe dönük olan ayağı düzeltildi. Tedavisi halen süren Kurt'un, kısa süre sonra rahatça yürüyebileceği belirtildi.

ELİ İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Sol ayağı düzelen Kurt’un en büyük isteği felçli olan sol elini de kullanabilmek. Elinin de göreceği tedaviyle düzelebileceği belirtilen Kerem Kurt, maddi durumu kötü olduğu için hayırseverlerden yardım beklerken, baba Abdullah Kurt ise “Bu güne kadar oğlumun ayağının tedavisi için yardım edenlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title