Haberler

Hayat Tv Yayın Hayatına Başlıyor

Türkiye ve Avrupa'nın değişik ülkelerinde yaşayan Türkiye kökenli çeşitli aydın, sendikacı, yazar, sanatçı ve meslek gruplarının temsilcilerinin desteği ve katılımı ile yeni bir kanal açılıyor. Kanal'ın yetkilileri ve aralarında tiyatrocu, oyuncu ve yazar Orhan Alkaya, Bergama Köylüleri adına Oktay Kaynar, yazar Güngör Gencay, gazeteci ve akademisyen Atilla Özsever'in de bulunduğu çok sayıda destekçi basın toplantısı düzenledi. Hayat TV'nin sözcüsü İskender Bayhan, " yüzlerle ifade edebileceğimiz; yazar,aydın, sanatçı, akademisyen, sendikacı, çeşitli meslek gruplarının temsilcilerinin desteği ve katılımı ile başlattığımız Hayat TV'nın kuruluş sürecini ilk resmi basın toplantısı ile sizlerle paylaşmış olmanın heyecanını ve sevincini yaşıyoruz. Hayat TV gerçeğin ve hayatın yeni sesi olmak iddiası ile yola çıkıyor. Bu iddiayı yansıttığını, bu iddiayı taşıdığını gösterdiğine inandığımız bir deklerasyonumuz ve bu deklerasyona imza koyan birçok değerli arkadaşımız var" dedi.

Kanalın yayın dili Türkçe fakat yetkililer amaçlarının yayın kapsamında olan bütün ülkelerde bulunan halkların dilinde yayın yapabilmek olduğunu belirtti.

Kanala destek veren Avrupa'nın değişik ülkelerinde yaşayan Türkiye kökenli aydınlardan Alman Parlemantosuna bağlı milletvekili Sevim Dağdelen, "Avrupa'da yaşayan Türkiyelilere yönelik yayın yapan medya organlarının önemli bir bölümü de siyasi ve ekonomik kaygılarla, yıllardır bu kutuplaşma ve bölünmeyi derinleştirmeye doğrudan veya dolaylı hizmet ediyorlar. Yayın politikalarını bir yandan dini ve milli duyguları istismar etmeye dayandıran bu televizyon ve gazeteler, bir yandan da düşünce ve kültür hayatımızı alabildiğine fakirleştiriyor, içinde yaşadığımız topluma karşı önyargıları çoğaltıyorlar. Bizler ise Avrupa'nın değişik ülkelerinden 'Hayat TV' girişimcileri olarak; farklı etnik ve dini kökenden gelen insanların kardeşce yaşayabileceğine insanca yaşanacak bir dünya için elele verilmesi gerektiğine, içinde yaşadığımız ülkelerin ilerici kültürel birikimleri ile daha da zenginleşeceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Hayat TV'yi destekleyen aydın ve sanatçılar adına Eski Baro Başkanı Yücel Sayman, Türkiye'de çok televizyon kanalı, ses ve çok görüntü olduğunu fakat bu seslerin hepsinin topladığı zaman çok seslilik yerine yine tek sesli bir yayın politikası olduğunu belirtti. Sayman, "Ya kendimize, sorunlarımıza, kültürümüze, kendi varlığımıza yabancılaşıyoruz yada asla bizim gibi olmayan belkide bir başka türlü olan sunucular ve konuşmacılarla başka dünya ile özdeşleştirmek durumunda bırakılıyoruz. Ne yabancılaşalım ne özdeşleşelim. Kendimiz olalım. Kendi varlığımızı koruyalım. İşte bu amaca yönelik olarak, bu niyetle ortaya çıkan bir televizyon var" dedi. Hayat Tv Eurasisat'da 11996 MHz üzerinden yayın yapacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title