Haberler

Hayat Kadınları Parti Kuracak

İstanbul'dan Bağımsız Aday Olan Eski Hayat Kadınları Ayşe Tükrükçü ve Saliha Ermez, 2008 Yılında Parti Kurarak Tüm Hayat Kadınları ve Şiddete Maruz Kalan Kadınların Haklarını Savunacaklarını Söyledi.

Genel seçimlerde meclise girmek için İstanbul'dan bağımsız aday olan eski hayat kadınları Ayşe Tükrükçü ve Saliha Ermez, 2008 yılında parti kurarak tüm hayat kadınları ve şiddete maruz kalan kadınların haklarını savunacaklarını söyledi.

İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Saliha Ermez ve 2. Bölge Milletvekili Adayı Ayşe Tükrükçü, ŞEVKAT DER Genel Başkanı Hayrettin Bulan ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyerek seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Tüm engellemelere rağmen Yüksek Seçim Kurulu'na isimlerini yazdırabilmenin kendileri için büyük bir başarı olduğunu söyleyen Ayşe Tükrükçü, zamanında 'çiçek suladık' diyerek karşısındaki insanı aşağılayan Kamer Genç'in Meclise girdiğini belirtti.

Mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Tükrükçü, şunları söyledi:

"Halktan bu kadar destek aldıktan sonra mücadelemiz devam edecek. Ankara'ya yürüyeceğiz. Açlık grevi yapacağız. İmza kampanyaları başlatacağız. Ben bütün siyasileri geneleve davet ettim oradaki kadınların çalışma koşullarını görsünler diye ama hiçbiri ilgilenmedi. Biz de kendi partimizi kuracağız. Bir sürü isim gündemde ama benim gönlüm parti isminin'Ekmek Partisi' olmasından yana. Biz bir parça ekmek için bu hallere düştük. Genelevde çalışan, ezilen, haksızlığa uğrayan bütün kadınları partimizin üst

yönetiminde görevlendirerek onlara bir şans tanıyacağız".

Şefkat- Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan da parti çalışmalarına destek verdiklerini belirterek, "Parti tüzüğü ve çalışmaları tamamlanmak üzere. 2008 yılında partimizi kuracağız. Parti üst yönetiminde hayat kadınları ve ezilen kadınlar görevlendirilecek. Tabii ki ekonomiden ve diğer ilgili konulardan anlayan danışmanlarımız da olacak ancak onlar sadece danışman statüsünde kalacaklar" şeklinde konuştu.

Saliha Ermez ise AK Parti'nin seçim boyunca kullandığı "durmak yok yola devam" sloganının kendileri için geçerli olacağını ifade ederek, "Biz yolumuza pes etmeden devam edeceğiz. İnşallah 2008 yılında parti olacağız. Amacımız daha çok kadın sığınma evi açılması. Töre mağduru şiddet mağduru insanlarla gündeme geleceğiz" diye konuştu.

Ermez, kendilerine verilen vesikaların ailelerini de etkilediğini belirterek, "Benim biri 20 yaşında biri 18 yaşında 2 kızım var. Benim çocuğum ufaklıktan beri polis olmak istiyordu. Ama vesikam yüzünden olamadı. 2 yıl görüştüğü subay bir çocuk vardı. Onunla evlenmeyi düşünüyordu. Ama bizim yasalarımızda benim çocuğumun polis olamayacağı ve o beyaz gelinliği giyemeyeceği yazıyor. O vesika bize verildi. Benim çocuğuma verilmedi. Biz bunu değiştirmek istiyoruz" dedi.

Basın toplantısı sırasında iki hayat kadını gözyaşları içerisinde başından geçenleri anlattı.

(ÖFA-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title