Haberler

Hayat Kadınından Şok Dava

Hayat Kadını Okuduğu Okulu Şoke Eden Bir Dava Açtı. Mahkeme Reddetti Ama Kadın Pes Etmedi.

Hayat kadını okuduğu okulu şoke eden bir dava açtı. Mahkeme reddetti ama kadın pes etmedi.

Hollanda'da bir hayat kadını, "kötü yola düşmesini engellemediği" gerekçesiyle okulunu dava etti. Ancak mahkeme tazminat davasını reddetti. Ancak genç kadın kararı temyize götürmeyi planlıyor. 

Daily Telegraph'ın haberine göre, Maria Mosterd adlı kadın, okulunun, sık sık okulu astığını annesine bildirmeyerek kadın tacirlerinin tuzağına düşmesini önlemede gerekeni yapmadığı gerekçesiyle dava açtı.

20 yaşındaki Mosterd, kadın tacirlerinin kendisini okulun önünden aldığını ve fahişe olarak çalışmaya zorladıklarını anlattığı bir de kitap yazdı.

Mosterd'le annesi, Hollanda'da "aşık oğlanlar" olarak bilinen ve genç kızları arkadaş olarak kandıran kadın satıcıları meselesini gündeme taşımak için mahkemeye başvurduklarını söyledi.

Zwolle bölge mahkemesi ise Mosterd'in tazminat talebini, okulun annesiyle temas kurmaya çalıştığı, ancak başarılı olamadığı gerekçesiyle reddetti. Mahkeme ayrıca, çocuklardan öncelikle ailenin sorumlu olduğuna hükmetti.

Mosterd, kararı temyize götürmeyi planlıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title