Haberler

    Hayaletleri ile Meşhur: Woodchester Konağı

    Woodchester Mansion, Gloucestershire’daki Cotswold adında güzel bir vadide gizlenmiş, Victoria dönemine ait benzersiz ve muhteşem bir gotik malikanedir. Woodchester arazisi aynı zamanda kıyamet günü kitabında yer alır ve Orta Çağ’da arazinin birçok farklı sahibi olmuştur. Kayıtlara göre Woodchester’da yerleşik yaşam Roma dönemine kadar dayanır ve hatta vadide büyüleyici Arnavut kaldırımlara sahip bir Roma köyü de yer almaktadır. Ancak bu ev bitmemiş bir şaheserdir. Binanın yapımına 1857 yılında başlanmış ancak 1860’ların ortasında

    Woodchester Mansion, Gloucestershire'daki Cotswold adında güzel bir vadide gizlenmiş, Victoria dönemine ait benzersiz ve muhteşem bir gotik malikanedir. Woodchester arazisi aynı zamanda kıyamet günü kitabında yer alır ve Orta Çağ'da arazinin birçok farklı sahibi olmuştur.

    Kayıtlara göre Woodchester'da yerleşik yaşam Roma dönemine kadar dayanır ve hatta vadide büyüleyici Arnavut kaldırımlara sahip bir Roma köyü de yer almaktadır. Ancak bu ev bitmemiş bir şaheserdir. Binanın yapımına 1857 yılında başlanmış ancak 1860'ların ortasında yapımı, malikanenin sahibi olan Leigh ailesinin maddi sıkıntıları nedeniyle durdurulmuştur ve hiç tamamlanmamıştır. Bu nedenle de zemin ve tavanlar eksik, duvarlar sıvalı ve pencereler camsızdır. Malikane inşaatının tüm gizemleri gözler önündedir. Yani, ziyaretçilerin başka bir yerde göremeyecekleri tüm detaylar…

    Gotik uyanış mimarisinin en güzel örneklerinden biri

    Woodchester Malikanesi, Rodborough'dan yerel bir genç mimar olan Benjamin Bucknall'ın başyapıtıdır. Fransız teorisyen ve mimar Viollet-le-Duc'un fikirlerinden yola çıkan Bucknall, kireç taşından yerel geleneksel eserleri harmanlayarak neogotik mimari örneği olan bu eşsiz yapıyı meydana getirmiştir. Viollet-le-Duc, Paris'teki Notre-Dame katedrali de dahil olmak üzere, ünlü Fransız Orta Çağ binalarının restorasyonuyla tanınır.

    Malikane şapelinde bulunan taş oymalarının kalitesi daha ilk bakışta göze çarpar. Bazıları yer aldığı vadide bulunan çeşitli bitkilerden esinlenerek yapılmıştır. Diğerleri ise hayvanları anımsatan değişik şekillerdir. Planlanan birçok odadan sadece bir tanesi tamamlanmıştır. O da misafir odasıdır ve aceleyle bitirilmiştir. Çünkü Westminster Roma Katolik Başpiskoposu Vaughan mülkü ziyarete gelmiştir. Woodchester Malikanesi, sahip olduğu pek çok gizemle beraber Gloucestershire'daki en göz alıcı yapılardan biridir.

    Hikayesi meşhur oldu

    Woodchester Malikanesi'nin bugünkü sahibi Stroud Bölge Konseyi'dir ve turistik amaçla halka açılmıştır. Her yıl birçok ziyaretçi çekmesinin sebebi ise muhtemelen İngiltere'deki en ünlü perili binalardan birisi olmasıdır. Son 200 yılda malikanede ve çevresinde bazı garip olayların görüldüğü iddia edilmiştir. 1902 yılında bölge papazı malikane kapılarında tuhaf, anlam verilemeyen bazı cisim ve gölgeler gördüğünü ve aynı zamanda malikane yolunda da bir süvari hayaleti gördüğünü belirtmiştir.

    Yine bölgedeki kilise çalışanlarından bir diğeri ise birkaç defa evin kilerinde hayaletler gördüğünü ve bulaşıkhaneden gelen şarkı sesleri duyduğunu söylemiştir. Anlatılanlara göre malikane, bölgede karşılaşılan bütün paranormal aktivitelerin tam göbeğinde yer alır ve çevre halkı malikanenin tüm bu olayların merkezi olduğuna inanır.

    Rivayete göre, malikanenin perili kabul edilmesinin sebebi aynı bölge içerisindeki 3 binanın daha perili olması. Aynı zamanda malikanenin kendine ait bir şapeli olduğu ve bu şapelde satanist ritüeller gerçekleştirildiği de raporlara geçmiştir. Woodchester, bu şöhreti sayesinde 2003 ve 2005 yıllarında hayaletleri konu alan Most Haunted Life ve Hauntings and Ghost Hunter International programlarına konu olmuştur. Gerçekten büyüleyici bir malikane görmek istiyorsanız -özellikle de ziyaretçilerden hoşlanmayan ve hayalet sahipleri olan bir malikane- mutlaka Woodchester'ın yolunu tutmalısınız.

    Kaynak: Milliyetemlak.com / Emlak

    Roma Emlak Haberler

    Bakmadan Geçme

    FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title