Haberler

Hawking Evrenin Nasıl ve Niçin Yaratıldığını İnceleyecek

Dünyanın En Ünlü Fizikçilerinden Stephen Hawking, Yeni Kitabında Evrenin Nasıl ve Niçin Yaratıldığını İnceleyecek.

Dünyanın en ünlü fizikçilerinden Stephen Hawking, yeni kitabında evrenin nasıl ve niçin yaratıldığını inceleyecek.

Cambridge Üniversitesi fizikçisi Hawking'in, ''The Grand Design'' (Büyük Tasarım) adını verdiği yeni kitabının 2008 yılının sonbaharında Bantam Dell Yayın Grubu tarafından piyasaya verileceği belirtildi.

''Zamanın Kısa Tarihi''nin kısaltılmış ve güncellenmiş versiyonu olarak gösterilen ve geçen yıl basılan ''A Briefer History of Time''ın hazırlanmasında Hawking'e yardım eden fizikçi Leonard Mlodinow'un yeni kitabın hazırlanmasında da ünlü fizikçiye katkıda bulunacağı belirtildi.

Bantam Dell, ''The Grand Design''ın niçin evren var sorusunun yanıtını bulmaya çalışacağını, evrenin kökeni ve niçin fizik kuralları var gibi derin sorunları inceleyeceğini belirtti.

Hawking'in ilk kez 1988 yılında basılan ''A Brief History Of Time'' adlı ünlü kitabı 72 hafta New York Times'in en çok satan kitaplar listesinde yer almıştı. Kitabın şimdiye kadar dünya çapında 10 milyondan fazla sattığı bildiriliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title