Haberler

Havuzlu Çarşı Layık Olduğu Görünüme Kavuştu

Güncelleme:

MANİSA Belediyesi, 2011 yılı projelerinden bir tanesini daha tamamlayarak, hizmete açtı.

Nisan ayında çalışması başlayan ve Ağustos ayında tamamlanan, Ramazan ayı ve bayramının ardından açılışı gerçekleştirilen Havuzlu Çarşı'nın açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Artık Manisa'nın havuzlu çarşısı anıldığında ilk önce akıllara havuz ve yarattığı modern görüntüsü gelecek" dedi.

Havuzlu Çarşı açılış törenine Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yanı sıra MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Belediye Başkan Yardımcıları Mesut Bayram Laçalar, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Funda Solak, MHP MYK Üyesi Mustafa Enöz, MHP ve AKP Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri, MHP Merkez İlçe Başkanı Tamer Akkal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Pabuççuoğlu, mahalle muhtarları ve esnaflar ile davetliler katıldı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Havuzlu Çarşı'nın burada esnaflık yapanların birçoğu dâhil, herkesin çocukluğunun geçtiği, gençlik anılarının yaşandığı, Manisa'nın en eski çarşılarından biri olduğunu belirterek, "Hatırlarım, yıllardır her dönemde Havuzlu Çarşı için bir proje ortaya atılır, daha sonra o proje bir süre bekletilir, sonuçta rafa kaldırılırdı.

Biz de göreve gelir gelmez, kentin sosyal alanlarının yenilenmesi için çalışmalar yaparken, aklımıza gelen ilk yerlerden biri, kentin ortasında, kaderine terk edilmiş Havuzlu Çarşı oldu. Bu çarşının geçmişte yaşadığı hareketli zamanları bilenlerden olduğum için, hareketli ve esnaf için bereketli günlerin geri gelmesini sağlamak adına, çarşıda modernleştirme çalışması başlattık. Başkan Yardımcımız Mimar Azmi Açıkdil önderliğindeki proje grubumuzun emeğiyle, güzel bir proje oluşturuldu ve bugün gördüğümüz gibi proje uygulaması tamamlandı" dedi.

Gecesi Ayrı, Gündüzü Ayrı Güzel

Havuzlu Çarşı'nın yıllardır adına yakışmayan küçüklükteki havuzu yerine, yaklaşık 830 metrekarelik alanda 150 metrekarelik havuz, dinlenme bankları, çiçek tarhları, ahşap köprü geçişleri ve su perdesi yapıldığını ifade eden Başkan Ergün, "Artık Manisa'nın havuzlu çarşısı anıldığında ilk önce akıllara havuz ve yarattığı modern görüntüsü gelecek. Gecesi ayrı gündüzü ayrı güzelliğe sahip Havuzlu Çarşı'yı yenileyeceğimize söz vermiştik ve Allah nasip etti bu sözümüzü yerine getirdik. Tabi buradan şunu hatırlatmak istiyorum. Biz bu çarşıyı yenileme sözü verirken aynı zamanda çarşı esnafından da bir söz almıştık.

Biz çarşıyı yenileyeceğiz, ancak iş yerlerini yenilemek ve çarşının modernliğine yakışır vaziyette yeni meslek dallarına yönelmek, esnafımızın bize sözü olmuştu. Artık esnafımızın da farkına varacağı gibi, kentin nefes alma alanlarına ihtiyacı var. İnsanların akşamları aileleriyle birlikte vakit geçirebileceği nezih kafeteryalar, restoranlara ihtiyacımız var. Şimdiye kadar bu felsefeyle açılışını yaptığımız hiçbir iş yerinin işsizlikten şikayet ettiğini görmedim. En yakın örneği olarak Sultan Kafe Restoran'ı gösterebiliriz" dedi.

Sıra Esnafın Yenilenmesinde

Havuzlu Çarşı'nın Manisa'nın marka mekanlarından biri haline gelmesi için esnafın yenilenmesinin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, şunları söyledi: "Ben inanıyorum ki, Havuzlu Çarşı da öğlen yenilecek bir ev yemeği, akşam üstü içilecek bir beş çayı ve akşamına dinlenecek bir fasıl, bu çarşıyı Manisa'nın marka mekanları arasına sokacaktır. Bu nedenle, şimdi sıra esnafımızda diyorum. Ben bir kez daha bu çarşının yenilenmesine emeği geçen başta belediye çalışanları olmak üzere, ilgili firmaya teşekkür ediyorum. Esnafımıza hayırlı işler dilerken onlardan müjdeli açılış haberlerini beklediğimizi de belirtmek isterim. İkinci Baharını yaşayan havuzlu çarşı herkese hayırlı uğurlu olsun."

Esnaf Çok Memnun

Başkan Ergün'ün ardından söz alan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da, yapılan hizmetlerin kendilerini memnun ettiğini ifade ederek, başta Belediye Başkanı Cengiz Ergün olmak üzere, Manisa Belediyesi çalışanlarına teşekkür etti. Konuşmaların ardından Havuzlu Çarşı'nın açılış kurdelesini protokol üyeleri ve çarşı esnafı birlikte kesti. Kurdele kesiminin ardından esnafı gezen Başkan Ergün, Havuzlu Çarşı esnafı ve müşterisinden tam not aldı. Havuzlu Çarşı'nın düzenlenmesi nedeniyle Başkan Ergün ve ekibine teşekkür eden esnaflar ve vatandaşlar, Manisa Belediyesi'nin hizmetlerinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Açılışlara Davet Etti

Manisa'da yalnızca park ve kaldırım yapıldığı yönündeki eleştirilere de atıfta bulunan Cengiz Ergün, 2012 yılında bahsedilen büyük projelerin de başlayacağını belirterek, "Tabi bunların yanında büyük yatırımların sırasının geldiğini de buradan belirtmek istiyorum. 2012 yılı için hazırladığımız yaklaşık 10 taneye yakın proje –bir kent park, bir garaj, Cumhuriyet Meydanı, Çanakkale Şehitleri ve Atatürk Sergi Salonu, Laleli Gençlik Merkezi gibi- bazı büyük projelerimiz şuanda artık son noktalarına geldi. Bazıları İller Bankası onayında, bazılarının da ihalelerinin startını verdik. İnanıyorum ki bunlar, 2012'ye neşter vuracak büyük projelerdir.

Önümüzdeki hafta Çarşamba günü hayırlısıyla Manisa'da bugüne kadar yapılmamış, 5 bin metrekare kapalı alana sahip Şantiye hizmet binamızın açılışını yapacağız. Yine bir sonraki gün, Perşembe günü Saruhan Oteli'nin ön tarafında Çanakkale Şehitleri ve Atatürk Sergi Salonu'nun temel atma törenine de bütün Manisalıları buradan davet ediyorum. Bizi izlemeye devam edin" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title