Haberler

Havşeri-zerban Suyu 2009 Yılı Sonunda Adıyaman'da

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman'ın Su Sorununu Uzun Yıllar Giderecek Olan Havşeri-zerban İçme Suyu Projesinin 2009 Yılı İçersinde Hayata Geçirileceğini Kaydetti.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman'ın su sorununu uzun yıllar giderecek olan Havşeri-Zerban içme suyu projesinin 2009 yılı içersinde hayata geçirileceğini kaydetti.

Havşeri-Zerban içme suyu projesinde gelinin son noktayı anlatan Başkan Büyükaslan, küresel ısınmanın etkileri ve Adıyaman'ın nüfusunun hızlı artışı sonucu su kaynakları gün geçtikçe azaldığına dikkat çekti. Son 15 yıldır yaz aylarında içme suyu sıkıntısı çekildiğini vurgulayan Büyükaslan, "Havşeri-Zerban içme suyu projemiz, yönetime geldiğimiz günden bugüne kadar, üzerinde titizlikle durduğumuz en önemli projelerimizden biridir. Küresel ısınmanın etkileri ve nüfusumuzun hızlı artışı sonucu su

kaynaklarımız gün geçtikçe azalmakta ve içme suyumuz kente yetmemektedir. Bu nedenle yaklaşık 15 yıldır özellikle yaz aylarında yaşadığımız su problemini nedeniyle şehre dönüşümlü olarak su vererek sıkıntıyı aşmaya çalışıyoruz. Havşeri-Zerban içme suyu projemizin yapım ihalesi 2006 yılı sonu itibariyle DSİ tarafından yapıldı. Geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalar sonucu tüm raporlar hazırlanarak proje tamamlandı. Ankara'da yaptığımız görüşmeler neticesinde projemizin 2008 yılı yatırım programına alınmasını

sağladık. Havşeri-Zerban içme suyu projemizin ödeneği de ayrılmış olup önümüzdeki birkaç ay içerisinde yapımına başlanacaktır. Allah nasip ederse 2009 yılının sonuna doğru suyun şehir merkezimize ulaşmasını hedefliyoruz" dedi.

Büyükaslan, projenin hayata geçmesi halinde saniyede bin litre su akacağını ve mevcut su kaynakları ile birlikte 40 yıllık su ihtiyacının karşılanmış olacağını sözlerine ekledi.

(AA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title