Haberler

Havran'da Hayır Protokolü Buluşturdu

Balıkesir’in Havran ilçesinde düzenlenen hayırda birlik ve beraberliğin en güzel örneği sergilendi.

Balıkesir'in Havran ilçesinde düzenlenen hayırda birlik ve beraberliğin en güzel örneği sergilendi.

Köylüce Mahallesi'nde son yerel seçimlerde göreve seçilen genç muhtar Erdinç Akkuş ve heyet üyelerinin ilk iş olarak düzenledikleri geniş katılımlı hayıra ilgi büyük oldu. Havran protokolünü buluşturan hayıra, Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Emin Ersoy, müftü Ahmet Alınmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Asarlı, belediye meclis üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanı Erdal Önder, daire müdürleri, son yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden belediye başkan adayı olan Levent Gökalp, mahallenin yetiştirdiği bürokratlardan Polis Başmüfettişi Halil Çalık, Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İsmail Damar, çevre mahalle muhtarları, köylüler ve çok dayıda vatandaş katıldı.

Okunan Kur'an-ı kerim, mevlid-i şerif ve duaların ardından kılınan öğle namazını müteakip yemek ikramı yapıldı. Hayırda mahalle sakinleri hizmette adeta bir birleriyle yarıştılar. Hanımlar tarafından pişirilen köy yemekleri erkekler tarafından dağtıldı. Hayır ve düğünlerde yıllardır süregelen bu gelenek yaşatılırken, geleneksel hale gelen hayırın her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü gerçekleştirildiği ifade edildi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Emin Ersoy Balıkesir Havran Akkuş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title