Haberler

Havran'da Gönül Elçileri Projesi Etkili Oldu

Balıkesir’in Havran ilçesinde kurulan ‘Havran Gönül Elçileri Platformu’ ziyaretleri etkinlikleriyle ilgi gördü.

Balıkesir'in Havran ilçesinde kurulan 'Havran Gönül Elçileri Platformu' ziyaretleri etkinlikleriyle ilgi gördü.

Kaymakam Yasin Öztürk'in eşi Sayın Selma Öztürk koordinesinde, ilçede bulunan yerel yönetim, siyasi parti, sivil toplum, resmi kurum ve kuruluşların temsilci eşlerinden oluşan Havran Gönül Elçileri Platformu, çalışmalarıyla dikkat çekti ve ilgi gördü. Ülkede her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla ilçedeki huzurevinde kalan yaşlılar ziyaret edildi. Platform mensupları, ziyarette, huzurevi sakinleriyle hoş sohbetler kurup, kendi el emekleri ile hazırladıkları ikramları sundu ve her zaman yanlarında ve dertlerine ortak olacaklarını dile getirdi.

Havran Gönül Elçileri, faaliyetlerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü, mahalle ve köy muhtarları ile irtibata geçerek, ihtiyaç sahibi olduğu halde kamu kurumlarına gelmeyen veya gelemeyen kişilere yönelik kanuni hakları ( 2022 sayılı yasa, GSS, Evde bakım ücreti, sosyal yardımlar vb. ) konusunda bilgilendirme ve yönlendirme çalışmalarında bulunarak ev ziyaretlerinde bulundu.

Ayrıca, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü usta öğreticileri ve sanatçıların desteği ile Gönül Elçileri içerisinden oluşan 15 kişilik grupla çeşitli el emeği ürünlerinin üretimine başlanıldı. El emeği ürünlerin aynı zamanda geleneksel Havran kültürünü ve motiflerini yansıtması ayrı bir güzellik oluşturdu. Bu ürünlerin yardım amaçlı satışından elde edilen gelirler ile yaklaşık 20 yoksul aileye yardım yapılması planlandı. Gönül elçileri, okulların kermes günlerine katkı sağlamak amacıyla tamamen kendi maddi imkanları ile hediyelik eşyalar da topladı.

SELMA ÖZTÜRK, KAPSAMLI ÇALIŞMALARI ANLATTI

Selma Öztürk, Havran Gönül Elçilerinin yapmış oldukları faaliyetler olarak; tamamen gönüllü olarak toplumumuzda yer alan dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalara katkı sağlama amacıyla her ay düzenli olarak toplantılar yapmakta olduklarını, geçtiğimiz Mayıs ayı içerisinde hem Anneler Günü kutlama, hem de yine Havran'da bulunan dezavantajlı gruplara yönelik yardım çayı düzenlediklerini bildirdi. Öztürk, bu projenin; Koruyucu aile, kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum, engelli ve hizmetlere erişim, aile ve yoksulluk, kadın ve güçlenme gibi faaliyet alanlarının olduğu ve en önemli ayağının ise çocuklara koruyucu aile bulmayı hedeflemek olduğunu söyledi. Öztürk, "Toplumumuzdan soyutlayamayacağımız yavrularımıza bir hafta sonu tatili, hep birlikte yapılan bir kahvaltı veya piknik zevki yaşatabiliriz. Bu durum o çocuklarımıza kendisine değer verildiğini hissettirecektir. Kendisine bir hediye verdiğimiz zaman o çocuğumuzun özeli olacak, yaşantısında kısa da olsa güzel bir hatıra olarak anı bankasında kalacaktır. Gönülden gönüle büyüyen bir ailenin parçası olarak muhtaç bir aileye el uzatmanın insani bir sorumluluğumuzu yerine getirmenin hazzını bizler gönül elçisi olarak hep birlikte yaşıyoruz. Aynı zamanda Havranlı kadınlarımızın ekonomik anlamda güçlenip istihdam sağlanması hususunda kendiside bir gönül elçisi olan Sayın Nilgün Öztunalı arkadaşımızın da çok güzel çalışmalarının olduğunu, tüm gönül elçisi arkadaşlarıma, Havran Kaymakamlığı, Havran Belediye Başkanlığı, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ve SYDV Müdürlüğü çalışanlarına ve tüm hayırseverlere verdikleri gönüllü desteklerinden dolayı teşekkür ederim" diyerek, bu kapsamda çalışmaların devam edeceğini dile getirdi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yasin Öztürk Balıkesir Havran Selma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title