Haberler

Havice: Havice'de Bayrak Yürüyüşü

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'e bağlı Havice İlçesi'nde Irak bayrağının değiştirilmesi tartışmalarını protesto eden halk, "Bayrağımız için ölürüz" mesajı verdi.

Kerkük'e bağlı Havice İlçesi'nde toplanan yaklaşık 200 kişi Baas Partisi'ni simgelediği gerekçesiyle Irak bayrağının değiştirilmesi tartışmalarını protesto etmek için Kaymakamlık binasına yürüdü. Öğle saatlerinde meydana gelen yürüyüşte alınan geniş güvenlik önlemleri dikkat çekerken Haviceliler, "Bayrağımız için canımız feda olsun", "Saddam Hüseyin ve bayrak için Havice halkının canını fedadır" sloganları attı.

Protesto gösterisinde bir basın açıklaması yapan Cepe El Hivar Vatani Partisi Başkan Yardımcısı Kassam Ubeydi, "Kerkük halkı ve Müslümanlar olarak şikayetlerimizi dile getirmek için toplandık. Şu anda emniyet hiç güçlü değil hatta vahim durumda. Irak'ta güvenlik önlemleri arttırılsın. Irak hükümetinden buralara da destek vermesini istiyoruz. Referandum yapılmalı; ama doğru düzgün yapılsın. Tüm Irak'ın bütün olmasını istiyoruz. Yetkililer topladığı paraları sadece Kürtler'e veriyor. Biz tüm Irak'a eşit yardım yapılmasını talep ediyoruz. Irak'ta insanlar işsiz. Bu insanlara iş imkanı sağlanması için fabrikalar kurulsun. Irak bir bütündür, bayrağımızın her karış toprağımızda asılı olması gerekir" dedi.

Kaymakamlık önünde sloganlar atan kalabalık, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title