Haberler

Havana: Bağlantısızlar Zirvesi

Küba'nın Başkenti Havana'da Gelişmekte Olan Ülkeleri Bir Araya Getiren Bağlantısız Hareketi Zirvesi'nde Konuşan Güney Afrika Devlet Başkanı Thabo Mbeki, "BM'de Uygun Şekilde Temsil Edilmiyoruz. BM'yi Niçin Dinlemeliyiz?" Dedi.

Küba'nın başkenti Havana'da gelişmekte olan ülkeleri bir araya getiren Bağlantısız Hareketi Zirvesi'nde konuşan Güney Afrika Devlet Başkanı Thabo Mbeki, "BM'de uygun şekilde temsil edilmiyoruz. BM'yi niçin dinlemeliyiz?" dedi.

Bugün Filistin Lideri Mahmud Abbas'ın da katıldığı Bağlantısızlar Hareketi Zirvesi'nde konuşan Güney Afrika Devlet Başkanı Mbeki, gelişmiş ülkelere, "BM'de uygun şekilde temsil edilmiyoruz. Bizim hakkımızda karar alma hakkını nereden buluyorsunuz? Neden onları dinlemek zorunda olalım" diye konuştu.

Güney Afrika 2 yıl önce BM Güvenlik Konseyi'ne geçici üye olarak seçilmişti. Mbeki daha öncede Batılı devletlere temsil ettikleri ilke ve demokrasiyi suistimal ettiklerini ve güçleri nedeniyle saygısızca hareket ettikleri yönünde eleştirmişti. Mbeki Havana'daki Bağlantısızlar Zirvesi'nin ardından, önümüzdeki hafta ABD'nin New York eyaletindeki BM Genel Kurulu'na katılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title