Haberler

(Havadan görüntülerle) ELMALI BARAJINDA YEŞİL ÖRTÜ SÜRÜYOR

Güncelleme:

İSTANBUL'un barajlarında geçtiğimiz hafta yağmurların etkisiyle artmaya başlayan doluluk oranları yeniden düşüşe geçti.

İSTANBUL'un barajlarında geçtiğimiz hafta yağmurların etkisiyle artmaya başlayan doluluk oranları yeniden düşüşe geçti. Kuraklıktan nasibini alan Elmalı Barajı'nda su tahliye kapaklarının olduğu bölümde gölün üzeri yüzlerce metrekarelik alg örtüsüyle kaplandı. Elmalı Barajı'ndaki yeşil örtü havadan da fotoğraflandı.

14 Aralık 2020 tarihinde yükselmeye başlayan baraj doluluk oranları 18 Aralık 2020 tarihinde 21.97 olarak ölçülmüştü. Ancak yağış azlığı nedeniyle İstanbul barajlarındaki doluluk oranı İSKİ verilerine göre bugün yüzde 21.70 olarak ölçüldü.  Bu yüzde 21.70'lik değerin son 10 yılın en düşük doluluk oranı olduğu belirtildi. İki yıl önce 21 Aralık 2018 tarihinde İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 77.29 olarak ölçülmüştü. Bugün ise baraj doluluk oranları bu değerin çok altında kaldı. Son on yıl içinde ölçülen en düşük ikinci doluluk oranı ise 2013 yılındaydı. 21 Aralık 2013 tarihinde barajlardaki doluluk oranı 38.08 idi.

SUYUN ÜZERİ YÜZLERCE METREKARELİK ALG ÖRTÜSÜYLE KAPLANDI

Kuraklıktan nasibini alan Elmalı Barajı'nda da doluluk oranı yüzde 24.17'ye kadar geriledi. Barajın tahliye kapakları önündeki azalan suların yüzeyi yüzlerce metrekare genişliğinde alg örtüsüyle kaplandı.

KAZANDERE BARAJI ADETA KURUDU

İstanbul'un su seviyesi en düşük barajı Kazandere Barajı oldu. Baraj gölü su havzası adeta kururken, doluluk oranı yüzde 03.44 olarak ölçüldü. Doluluk oranı en yüksek baraj ise Darlık baraj gölü oldu. Bu gölde doluluk oranı yüzde 49.84 olarak ölçüldü.

KAZANDERE BARAJI ADETA KURUDU

İstanbul'un su seviyesi en düşük barajı Kazandere Barajı oldu. Baraj gölü su havzası adeta kururken, doluluk oranı yüzde 03.44 olarak ölçüldü. Doluluk oranı en yüksek baraj ise Darlık baraj gölü oldu. Bu gölde doluluk oranı yüzde 49.84 olarak ölçüldü.

İstanbul barajlarının bugün itibariyle doluluk oranları

Ömerli Barajı yüzde 20.63, Papuçdere Barajı yüzde 06.46, Sazlıdere Barajı yüzde 05.38, B.Çekmece Barajı yüzde 17.42, Alibeyköy Barajı yüzde 30.58, Terkos yüzde 22.82, Elmalı yüzde 24.17, Darlık Barajı yüzde 49.84, Istrancalar yüzde 23.18, Kazandere yüzde 03.44

Görüntü dökümü:

------------------

-Havadan görüntü


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Aralık Elmalı Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title