Haberler

Havada Paraşütü Yırtılan Pilot Elektrik Direğinde Asılı Kaldı

Muğla'nın Fethiye İlçesi Ölüdeniz Beldesinde, Yamaç Paraşütünün Yırtılması Sonucu Düştükleri Elektrik Direğinde Asılı Kalan Pilot ve Yanındaki Turisti İtfaiye Kurtardı.

Muğla'nın Fethiye ilçesi Ölüdeniz beldesinde, yamaç paraşütünün yırtılması sonucu düştükleri elektrik direğinde asılı kalan pilot ve yanındaki turisti itfaiye kurtardı.

Edinilen bilgiye göre, tandem pilotu eşliğinde Babadağ'dan atlayış yapan İngiliz turist John Cryer, bir süre normal hareketlerle uçtuktan sonra Türk pilottan uçuşa heyecan katmasını istedi. Çeşitli akrobasi hareketleri yapan tandem pilotundan son kez ters takla diye adlandırılan hareketi yapmasını isteyen Cryer, bu hareketle kazaya da davetiye çıkarmış oldu. Pilot hareketi denediği sırada ters basınç paraşütün yırtılarak ortadan ikiye ayrılmasına neden oldu. Bir anda boşlukta kalarak savrulan ikili,

pilotun yedek paraşütü açmasıyla kayalıklara düşmekten kurtuldu. Ölüdeniz beldesi girişinde bulunan yüksek gerilim hattı direğine takılan paraşüt, çevredekilere korkulu anlar yaşattı. Şans eseri tellere temas etmeyen pilot ve yolcu, asılı kaldıkları direkte bir süre kurtarılmayı bekledi. Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin çağırdığı itfaiye tarafından kurtarılan pilot ve İngiliz turist, olayın şokunu bir süre üzerlerinden atamadı.

(FD-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title