Haberler

Hava Taşımacılığı Sektörü Kağıt Bilete Veda Etti

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (Iata), Sektörün Yüzde Yüz Elektronik Bilete Geçmesi Arifesinde Bugün İtibariyle Kağıt Bilete Veda Ederek, Hava Taşımacılığında Yeni Bir Dönem Açtı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), sektörün yüzde yüz elektronik bilete geçmesi arifesinde bugün itibariyle kağıt bilete veda ederek, hava taşımacılığında yeni bir dönem açtı.

Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan IATA Genel Müdürü ve CEO'su Giovanni Bisignani, "Bugün sektördeki bir ikona veda ediyoruz. Kağıt bilet bize çok iyi hizmet etti ama artık zamanı doldu. Dünya üzerindeki havayolu şirketlerinin, yönetim kurulumuza, dünya çapındaki 230 üyemizin ve 150 uzmanımızın 4 yıllık sıkı çalışmasından sonra, yarın havayolculukları için yeni, daha kolay ve daha etkin bir dönemin başlangıcı olacak" dedi. "4 yıl içinde birçok kişiye göre olanaksız olanı başardık.

Yüzde yüz e-bileti her yerde bir gerçeklik haline getirdik, en büyük merkezlerimizden elektriği bile olmayan uzak ada hava alanlarına kadar. Bu inanılmaz bir sektör başarısıdır" diyen Bisignani, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kağıt bilet ortalama 10 dolara mal olurken, e-bilet 1 dolara üretilebiliyor. IATA'nın ödeme ve raporlama planı aracılığıyla verilen yıllık 400 milyondan fazla bilet sayesinde, sektör yılda 3 milyar doların üzerinde tasarruf etmiş olacak. e-bilet gerçekleştiğine göre artık işi basitleştirme planının bir sonraki aşamasına geçebiliriz. Yolumuza yeni bir devrimle devam ediyoruz. Hızlı seyahat, check-in'den bagaj takibi ve tekrar rezervasyona kadar çeşitli kullanışlı self-servis seçenekleri sağlayacak." IATA, bundan sonra kağıt bilet stoku dağıtmayacak. Ancak seyahat acentelerinin 1 Haziran'dan önce nötral IATA biletleri yolculuk için geçerli olmaya devam edecek. ABD'deki havayolu şirketleri, ya da seyahat acenteleri kendi ofislerinden kağıt bilet vermeye devam edebilecek, ancak bu rakamın çok düşük olması bekleniyor. IATA, dönüşümü tamamlamak ve sistemde kalan kullanılmış biletlerin -dünya üzerinde 32 milyon kadar- toplanması için 200'den fazla ülkede 60 bin seyahat acentesiyle anlaşma yaptı. Kalan biletler geri alınacak ve geri dönüşüme sokulacak.

(BGO-CY-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title