Haberler

Hava Oyunları, Fethiye turizmine can suyu olacak

UTKU UÇRAK - Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde bu yıl 14'ncüsü düzenlenecek "Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'nin", turizm sezonun yavaşladığı günlerde ilçe turizmini...

UTKU UÇRAK - Fethiye'nin Ölüdeniz beldesinde bu yıl 14'ncüsü düzenlenecek "Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'nin", turizm sezonun yavaşladığı günlerde ilçe turizmini hareketlendirmesi bekleniyor.

Dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezleri arasında gösterilen Ölüdeniz beldesindeki bin 900 metrelik Babadağ, 22-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyonla 40 ülkeden yaklaşık 500 sporcuya ev sahipliği yapacak. Serbest atlayışların da yapılacağı festivalde gökyüzü paraşütlerle şenlenecek.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin Kurban Bayramı'ndan sonra sezonun bitiş dönemine denk geldiğini, bu organizasyon ile turizm sezonunu uzatarak yılın bütün faaliyetlerinin bir özetini ortaya koymayı hedeflediklerini söyledi.

Festivalde dünyaca ünlü yamaç paraşütü sporcularının da gösteri yapacağını belirten Çalık, "Her yıl turizm sezonunun son günlerine doğru düzenlenen festival, ilçe turizmine önemli katkılar sunuyor" dedi.

Çalık, festivalin açılışının Babadağ'ın zirvesinde yapılacağını ve kapanış serenomisinin de Cumhuriyet Bayramı'nı hedef alacak bayraklı uçuş gösterisi gerçekleştirileceğini bildirdi.

Festivalin organizatörü Kadri Tuğlu ise 40 ülkeden yaklaşık 500 sporcunun katılmasını bekledikleri festivalle dünyanın bir çok ülkesindeki yamaç paraşütü meraklılarını Ölüdeniz'de buluşturacaklarını söyledi.

Festivalde herhangi bir yarışma ya da rekabetin söz konusu olmadığını vurgulayan Tuğlu, tek hedeflerinin vatandaşları en ekonomik şekilde bu sporu yapmaya teşvik etmek ve bölgenin turizm sezonunu uzatmak olduğunu belirtti.

-İkinci büyük organizasyon

Festivali ekim ayının son aylarında yaparak turizm sezonunu uzattıklarını anlatan Tuğlu, "Ölüdeniz'de ekim ayı yamaç paraşütüyle bağlantılı olarak temmuz ve ağustos ayına denk bir sezon yaşanıyor. Festivalimiz dünyada Fransa'dan sonra ikinci en büyük organizasyon haline geldi" diye konuştu.

Kadri Tuğlu, Ölüdeniz'in dünyada gündemde kalmak isteyen ve bu sektörde adını güncel tutmak isteyen tüm paraşütçülerin kendisini göstermesi gereken bir er meydanı haline geldiğini ifade etti.

Babadağ'ın denize çok yakın olmasına rağmen bin 900 metrelik yüksekliğiyle dünyadaki diğer pistlere göre çok zor rekabet edilebilecek bir konuma sahip olduğunu anlatan Tuğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eylül ayının ortalarından kasım ayının ortasına kadar olan periyotta Ölüdeniz'de yamaç paraşütünün yüksek sezonu başlıyor. Kitle turizminin azalma gösterdiği yerde, yamaç paraşütü turizme yama yaparak bölgeye taze bir can suyu oluyor. Festivalde deniz güvenliğimizi Sahil Güvenlik, arama kurtarmayı ise Uluslararası Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri üstlenecek. Yaklaşık 80 kişilik bir kadroyla her uçucuyu takip edeceğiz. 13 yıldan bu yana festival süresince hiç bir ölümlü kaza meydana gelmedi. Bu yılda olmamasını temenni ediyoruz."

Festivalde yamaç paraşütünde dünyadaki en önemli yaklaşık 25 kişinin gösteri sunacağını belirten Tuğlu, Amerika, Çek Cumhuriyeti, İtalya ve Rusya gibi ülkelerde gelecek sporcuların başka yerde izlenmesi güç gösteriler sergileyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ölüdeniz Fethiye Babadağ Tuğlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title