Haberler

Hava Kuvvetleri Komutanlığında Yeni Eğitim Öğretim Yılı... -Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Cömert: -"hiç Kimse Unutmamalıdır Ki, Ulusumuzun Çimentosu Atatürk İlke ve Devrimleridir"

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, ulusun çimentosunun Atatürk ilke ve devrimleri olduğunu hiç kimsenin unutmamasını isteyerek, ''İrtica ve terörü besleyen farklı yaklaşımlar ulusumuzu felakete götürür. Çatı yıkılırsa herkesin altında kalacağı bir son kaçınılmaz olabilir'' dedi.

Hava Harp Okulu'nun And İçme ve 2006-2007 eğitim-öğretim yılı açılış törenleri, Yeşilyurt'taki yerleşkede yapıldı.

Okulun Sinema Salonu'nda düzenlenen eğitim-öğretim yılı açılış töreninde konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, törende Hava Kuvvetlerindeki çağdaş eğitim atılımlarına ilişkin bilgi verdi.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığına yeni konuşlandırılan F-16, F-4 ve 2020 uçakları ile bu üssün çehresinin değişerek NATO Taktik Hava Harekatı Mükemmeliyet Merkezi olma yolundaki çalışmaların son aşamaya geldiğini anlatan Orgeneral Cömert, yakın gelecekte Konya üssünün NATO ülkelerine de eğitim veren bir konuma geleceğini kaydetti.

Orgeneral Cömert, Harbiyeliler'in eğitimlerini tamamladıktan sonra ülke savunmasında önemli görevler üstleneceklerini, Türk Silahlı Kuvvetlerine tevdi edilen bu görevleri Anayasa ve kanunlarla çizilmiş çerçeve içerisinde kararlılık ve başarıyla yerine getireceklerini söyledi.

Bu görev esnasında Cumhuriyet'in temel ilkeleri olan laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti anlayışının, Atatürk'ün gösterdiği ve özenle tanımladığı şekilde olacağını ifade eden Orgeneral Cömert, şunları kaydetti:

''Özgürlükleri bölünmelere, toplumu kutuplaşmalara götürerek kendi kendini yiyip bitiren bir demokrasi anlayışı, tanrı ile kul arasındaki inançlara müdahaleyi, dini siyasallaştırmayı ve din ile devlet işlerini birbirine karıştırmayı amaçlayan laiklik anlayışı, hukukta insan odaklı sosyal anlayışı kısıtlayan yaklaşımlar, ülkemize yarar değil zarar vermektedir. Hukukun üstünlüğüne dayalı, insanı merkeze alan sosyal yaklaşımlar ulusumuzun birlik, beraberlik ve refahı için vazgeçilmezdir.

Birlik ve beraberliğimizi yok etmeye yönelik terör oyununa karşı yapılan mücadelede, tüm milli güç unsurlarının birlikte rol alması gerekmektedir. TSK, bu konudaki mücadelesine yılmadan ve kararlılıkla devam edecektir. Ulus olarak topyekun yapılacak bu mücadele kapsamında, askeri tedbirlerin yanında sivil tedbirlerin de etkin olarak alınması terörün zeminini ortadan kaldıracaktır.''

Özellikle eğitim konusunda yapılacak çalışmaların, başarının anahtarı olduğunu vurgulayan Orgeneral Cömert, şöyle devam etti:

''Burada sözünü ettiğim eğitim, milli nitelikli ve Atatürk ilke ve devrimleri öncülüğünde yapılacak eğitim olmalıdır. Aksine yapılacak uygulamalar, ayrışmaları ve kutuplaşmaları artıracağı gibi terörü ve irticayı da besleyen itici bir neden olabilir. Şunu hiç kimse unutmamalıdır ki, ulusumuzun çimentosu Atatürk ilke ve devrimleridir. İrticayı ve terörü besleyen farklı yaklaşımlar ulusumuzu felakete götürür. Çatı yıkılırsa herkesin altında kalacağı bir son kaçınılmaz olabilir.''

-''İZLEME NÖBETİMİZİ AKSAKSIZ SÜRDÜRMELİYİZ''-

Orgeneral Cömert, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti aleyhine oynanan tüm oyunlara karşı ulusça uyanık, sağlam, birlik ve beraberlik içinde bulunulması gerektiğini kaydederek, şöyle dedi:

''Bizler bu tür oyunlara karşı izleme nöbetimizi hiç aksaksız sürdürmeliyiz. Vatanımızı ve yüce Türk ulusunu koruma ve kollama görevimizi aynı titizlik ve dikkatle yapabilmemiz, her an uyanık olmamıza, Atatürk ilke ve devrimlerini tam olarak izlememize bağlıdır. Görevimiz, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni içeriden ve dışarıdan gelebilecek her türlü tehlikeye karşı korumaktır.''

Türk milletinin tarihindeki kahramanlık ve başarılara örnek olarak Çanakkale Savaşı kahramanlarından Onbaşı Seyit'i örnek gösteren Orgeneral Cömert, ''Sizlerden isteğimiz, vazifenizi her şeyin üstünde tutmanız, dürüst olmanız ve işinizi ilk seferde mükemmel yapmanızdır. Ülkemizi havacılık yarışında en üst düzeyde temsil edebilmenin yolu buradan geçmektedir'' dedi.

-''2011 YILINDA İLK TÜRK ASTRONOT''-

Orgeneral Cömert, Atatürk'ün ''Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamayı alışkanlık haline getirmiş toplumlar, önce onurlarını, sonra bağımsızlıklarını ve en sonunda da geleceklerini kaybetmeye mahkumdurlar'' sözünü de hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Kendimize inanmalı ve güvenmeliyiz. Bugün itibariyle Avrupa'nın en güçlü hava kuvvetlerinden biri olan Türk Hava Kuvvetleri, gelecekte sahip olacağı yüksek teknoloji ürünü silah sistemleri ve onları kullanacak kaliteli ve yüksek karakterli personeliyle çağın en üstün hava kuvveti olmaya adaydır. Hava Kuvvetlerimiz'in 100. kuruluş yılı olan 2011 yılında uzaya Türk astronotu göndermek, belirlediğimiz hedeflerimiz arasındadır. Bu hedef, uzay faaliyetlerimiz arasındadır. Bu hedef, uzay faaliyetlerinde de söz sahibi olma konusundaki azim ve kararlılığımızın bir göstergesidir.''

-İLK DERS-

Törende daha sonra, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlhan Erdoğan ''Çağdaş Liderlik ve Çağdaş Yöneticilik Anlayışları'' konulu ilk dersi verdi.

Törende ayrıca 2005-2006 eğitim-öğretim yılında 3'ncü, 2'nci ve 1'nci sınıfların bölüm birincilerine ödülleri, Orgeneral Cömert, Hava Harp Okulu Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Abidin Ünal ve aralarında emekli orgeneraller Ahmet Çörekçi, Cumhur Asparuk, İlhan Kılıç ile Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun da bulunduğu diğer konuklar tarafından verildi.

Tören Hava Harp Okulu Marşı'nın okunmasıyla sona erdi.

-ANT İÇME TÖRENİ-

Hava Harp Okulu'nun bahçesindeki tören alanında düzenlenen Ant İçme töreni de sancağın alandaki yerini alması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Okul Komutanı Tümgeneral Abidin Ünal, Hava Harp Okulu'na bu yıl 13'ü kadın, 2'si Azerbaycan olmak üzere toplam 312 gencin katıldığını söyledi.

Tümgeneral Ünal, öğrencileri laik ve demokratik Cumhuriyete inanan ve onun yılmaz savunucusu gençler olarak yetiştirirken, en büyük yardımcılarının veliler olacağını kaydetti.

Tümgeneral Ünal, Hava Harp Okulu'nda 997 Harbiyeli, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Enstitüsü'nde de 46 öğrencinin yüksek lisans ve doktora öğretimine başlayacağını bildirdi.

Törende daha sonra öğrenciler ant içerek tören geçişi yaptılar.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title